Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Külföldre terjeszkedő magyar cégeket segítenek

2023. május 04. - Cégkasszás

Az Intesa Sanpaolo "Confirming" elnevezésű, határokon átívelő faktoring szolgáltatásának sikeres magyarországi bevezetését követően – amely csökkenti a külföldi tranzakciók kockázatait, javítja a beszállítók készpénzforgalmi helyzetét, erősíti az üzleti bizalmat és segít új üzleti kapcsolatokat létesíteni – a két ország között most az üzleti kapcsolatok további bővítésére kerülhet sor.

A csoport működési modelljében rejlő szinergiákat kihasználva az Intesa Sanpaolo új programot indított a Nemzetközi Leánybankok Divíziója (ISBD) és a csoport olaszországi tevékenységeit irányító Banca dei Territori Divízió (BDT) között a határokon átnyúló üzleti lehetőségek további javítása érdekében. Ennek keretében a CIB Bank képviselői májusban a Velencében, Bergamóban és Milánóban megrendezésre kerülő olasz roadshow-n vesznek részt, ahol olasz, főként agrárvállalkozók számára mutatják be a magyarországi üzleti lehetőségeket és az üzleti kapcsolatok bővítésének perspektíváit.

foto_1.jpg

Először Magyarországon, Romániában és Szlovákiában

Az Intesa Sanpaolo új programjának célja, hogy tovább erősítse a kkv-k kulcsfontosságú partnerségét a széles, diverzifikált termékpaletta, a legjobb szakismereteken alapuló ügyféllefedettség és a nemzetközi szintű, célzott információs tevékenység révén. A program elősegítheti, hogy a csoport működési modelljében rejlő szinergiákat kihasználva megerősítse az Intesa Sanpaolo pozícióját a vállalkozások referenciabankjaként és hosszú távú partnereként. A kkv-k számára a csoporton belüli szinergiák kihasználására irányuló új projekt először Magyarországon, Romániában és Szlovákiában kerül bevezetésre, majd kiterjesztésre kerül további olyan országokban, ahol az Intesa Sanpaolo csoport jelen van, így összességében egy olyan piacot fedve le, ahol több mint 2 ezer olasz ipari csoport van jelen saját leányvállalatain keresztül.

A magyar-olasz kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése kiemelt jelentőséggel bír a CIB Bank számára. Olaszország Magyarország negyedik legnagyobb kereskedelmi partnere, és a kilencedik legnagyobb befektető Magyarországon. A kétoldalú kereskedelem 2021-ben a világjárvány ellenére minden korábbi rekordot megdöntött, elérve a 12 milliárd eurós forgalmat, és az előzetes adatok szerint 2022-ben tovább bővült.

A magyar mezőgazdasági ágazat havonta 7 500 - 10 ezer tonna tejet, és évente 10 ezer tonna élő bárányt szállít a dél-európai régióba. A magyar vállalatok a mezőgazdasági termékek és élelmiszerek mellett leginkább járműveket, elektronikai cikkeket, mezőgazdasági berendezéseket és gyógyszereket exportálnak Olaszországba. A CIB Bank és anyavállalata finanszírozási megoldásaival a magyar kkv-k mind az exportban, mind az importban rejlő lehetőségeket ki tudják aknázni.

Az Intesa Sanpaolo olasz piacon betöltött vezető szerepére, valamint az európai leányvállalati hálózat által kínált tudásra és szakértelemre épülő célzott finanszírozási megoldások segítik az olaszországi üzleti kapcsolatokkal rendelkező magyarországi vállalatok fejlődését. Az egyik ilyen megoldás az Olaszország és Magyarország közötti tranzakciókban elsőként tesztelt, 2021-ben bevezetett "Confirming", amit most Kelet-Európa és Észak-Afrika országaiban vezet be az Intesa Sanpaolo Csoport. Ez egy új export-import nemzetközi kereskedelmi partnerfinanszírozási megoldás, amely megkönnyíti az olasz partnerekkel való kereskedelmet és finanszírozást az egész régióban, ezért várhatóan növeli az olasz középvállalatok magyarországi üzleti lehetőségeit. A kedvező visszajelzéseknek köszönhetően a csoport úgy döntött, hogy ezt a speciális, határokon átnyúló faktoring szolgáltatást minden olyan országban bevezeti, ahol az Intesa Sanpaolo leánybankjai pénzügyi szolgáltatóként működnek.

"Anyavállalatunk stratégiája arra összpontosít, hogy támogassa az olasz vállalatok terjeszkedését a régióban, és segítse őket új üzleti kapcsolatok kiépítésében. A "Confirming" lehetőséget biztosít számunkra, hogy támogassuk az exportpiacokat vagy külföldi beszállítókat kereső magyar cégeket. Szerepünk azonban ezen túlmutat: az olasz piac mély ismeretén alapuló, személyre szabott szolgáltatásokat nyújtunk, melyek megkönnyítik a cégek mindennapi rutinját, és hatékonyan elősegítik az üzleti kapcsolatok kiépítését és az üzleti bizalmat" – mondta Szabó Balázs, a CIB Bank vállalati üzletágának vezetője. Hozzátette: "A CIB Bank az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatok tekintetében az agrár- és élelmiszeripart célozza meg. Az Intesa Sanpaolo tudásközpontjai által nyújtott támogatásnak köszönhetően főként ezekben az ágazatokban szeretnénk növekedést elérni."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr8818116390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása