Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Magyarországon öt Európai Digitális Innovációs Központ indul a kkv-k és a közszféra digitális átállásának támogatására

2023. április 27. - Cégkasszás

DigitalTech EDIH működésében az IVSZ is aktív szerepet vállal. Amint elérhetővé válnak a program térítésmentes képzései és tanácsadási szolgáltatásai, a tagvállalatokat is értesítjük róla.

Az Európai Unió ambiciózus célokat tűzött ki a digitalizáció kapcsán 2030-ra. Többek között el szeretné érni, hogy a kkv-k 75 százaléka használja a felhőszolgáltatásokat, mesterséges intelligenciát, tudjon kezelni nagy adathalmazokat, vagy hogy a kkv-k több mint 90 százaléka használja intenzíven a digitális eszközöket, legalább alapszinten. Annak érdekében, hogy ezt a jelentős előrelépést támogassa, létrehozták az Európai Digitális Innovációs Központok hálózatát, amely a 2021 és 2027 közötti időszakban segíti elő a tagországok gazdaságainak és társadalmainak digitális fejlődését. 

hubterkep-1024x731_1.jpg

Szükség is van erre a támogatásra: a DESI 2022-es adatai alapján hazánk csupán 25. az EU vállalkozásait digitális integráltság szempontjából összevető rangsorban. A magyar kkv-k és a közszféra szervezetei a jövőben öt hazai EDIH-hez is fordulhatnak, ha versenyképességüket, hatékonyságukat, működésüket digitális megoldások alkalmazásával szeretnék fejleszteni, és ennek kapcsán tanácsot kérnének, vagy fejlesztenék vonatkozó kompetenciáikat. A magyar EDIH-ek a mesterséges intelligenciától az adatgazdaságon, az agrárdigitalizáción, a nagy teljesítményű számítógépen keresztül egészen a kiberbiztonságig a digitális technológiák egész sorában való könnyebb eligazodásban, azok megfelelő üzleti alkalmazásában segítik a hazai gazdaság gerincét alkotó kkv-kat és a közszféra szervezeteit. 

A hazai egyetemek, vállalkozásfejlesztési szervezetek és az IT-iparág vezető képviselői, köztük az IVSZ által létrehozott DigitalTech EDIH (DigitalTech European Digital Innovation Hub) alap, közép és haladó szinten kínál képzéseket és tanácsadási szolgáltatásokat üzletfejlesztés, blockchain, fintech, kiberbiztonság és edtech témában azzal a céllal, hogy a résztvevőket a saját szervezetük igényeinek megfelelő szakmai tudás megszerzésében segítse.   

Az Adat-EDIH (Data European Digital Innovation Hub) elsősorban az egészségipar (egészségügy, élelmiszeripar) szereplőinek digitális átalakulásához nyújt széleskörű szakértelmet (szakértői tanácsadást, képzéseket), szolgáltatásokat az adatvagyon-gazdálkodás, adatmenedzsment terén.    

Az Agrár-EDIH (Agricultural European Digital Innovation Hub) szolgáltatásaival elősegíti a mezőgazdasági vállalkozások digitális transzformációját, az infokommunikációs technológiák alkalmazásának elterjedését, valamint az adatgyűjtésre és -elemzésre alapuló agrárszaktanácsadási, döntéstámogatási módszertanok és gyakorlatok fejlesztésével hozzájárul a hatékonyabb és fenntarthatóbb gazdálkodás megvalósításához.  

Az HPC-EDIH (High Performance Computing European Digital Innovation Hub) egy európai uniós kezdeményezés, amely az innovatív nagy teljesítményű számítástechnika (HPC) használatát ösztönzi és támogatja a különböző iparágakban és kutatási területeken. Az HPC lehetővé teszi a számítógépes szimulációk és modellezések végrehajtását olyan adatmennyiségekkel, amelyek túl nagyok lennének a hagyományos számítógépek számára.   

Az MI-EDIH (Artificial Intelligence European Digital Innovation Hub) a Digitális Európa Program célkitűzéseivel összhangban, egyablakos megközelítéssel, széleskörben kínál szolgáltatásokat a kkv és az önkormányzati szektornak Magyarországon és az EU-ban mesterséges intelligencia területen, valamint támogatja az ügyfeleket a releváns technológiák bevezetésében és alkalmazásában.   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr1618111400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása