Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Kezességvállalási szándéknyilatkozat percek alatt, már mobilról is - Kezedben a jövő!

2021. december 15. - Cégkasszás

A Garantiqa Direkt lehetőséget nyújt arra, hogy a kkv-k garanciaképességüket és annak összeghatárát egy egyszerű webes felületen és immáron mobiltelefonos applikáción keresztül rendkívül gyorsan, percek alatt lekérdezhessék.

applikacio_garantiqa_direkt_fb_hirdetes_851x315_fekvo.jpg

A nemrégiben elkészült mobiltelefonos applikáció és a Garantiqa Direkt ügyfélportál szolgáltatás lényege, hogy a vállalkozások közvetlenül – tehát saját bankjuk vagy a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. további személyes közreműködése nélkül – az alkalmazás felületén keresztül szándéknyilatkozatot igényelhetnek, amit le is tölthetnek a saját eszközükre. Ezt követően a vállalkozások már a szándéknyilatkozat birtokában kereshetik meg finanszírozó bankjukat.

Fontos tudni, hogy a Garantiqa Direkt szolgáltatás segítségével lekérdezett garanciaképesség, illetve a letölthető szándéknyilatkozat nem jelent automatikus hitelképességet a vállalkozás számára; a végleges kezességvállalás nem jön létre automatikusan, mivel a kezességvállalásnak lehetnek olyan feltételei, amelyek előzetesen nem ellenőrizhetők.

Emellett a finanszírozó bank is dönthet úgy, hogy nem tartja hitelképesnek a vállalkozást, és az érvényes kezességvállalási szándéknyilatkozat ellenére sem nyújt finanszírozást a vállalkozás számára. Ebben az esetben a vállalkozás természetesen másik hitelintézetet is felkereshet a hiteligényével.

A Garantiqához kizárólag a finanszírozó hitelintézet nyújthatja be a hitelügylethez kapcsolódó kezességvállalási kérelmet. Ezért fontos, hogy a vállalkozás a Garantiqa Direkt ügyfélportálon vagy az applikáció segítségével letöltött kezességvállalási szándéknyilatkozattal, következő lépésként, valamelyik hazai kereskedelmi bankhoz forduljon. A szándéknyilatkozat segítheti, meggyorsíthatja a hitel odaítélését. A hitelfelvétel és az ahhoz kapcsolódó készfizető kezességvállalás igénylésének további teendőiről, feltételeiről az ügyfél az általa választott hitelintézet ügyintézőjétől tud teljes körű tájékoztatást kérni.

A Garantiqa Direkt ügyfélportál a Garantiqa honlapján (https://garantiqa.hu/indul-a-garantiqa-direkt/) érhető el, és a kormányzati Ügyfélkapu, valamint a vállalat nevében történő eljárás jogosultságát ellenőrző KAÜ rendszerekbe való belépést követően lehet használni. A mobiltelefonos applikáció pedig az Apple Store (iOS) és a Google Play (Android) áruházakból tölthető le.

Mely vállalkozások nem tudnak szándéknyilatkozat lekérdezni?

  • Amelyeknek jelenleg élő kezességük van. Kérjük, hogy ebben az esetben konzultáljon finanszírozó bankjával!
  • Amely vállalkozásnak egy éven belül elutasított garanciaügylete volt. Kérjük, hogy ebben az esetben konzultáljon finanszírozó a bankjával!
  • Amely vállalkozásnak nincs, vagy nem elérhető a mérlegbeszámolója.
  • Azon vállalkozások, amelyeknek van érvényes (3 hónapnál nem régebbi) szándéknyilatkozata.

A Garantiqa Direkt szolgáltatás kizárólag kkv-k számára elérhető, nem tudják igénybe venni a társasházak, a társulatok, a szövetkezetek, az önkormányzatok, az egyéni vállalkozók, az egyéni cégek, az őstermelők, a családi vállalkozások, az ügyvédi irodák, valamint az egyéb gazdálkodó természetes személyek.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr8916784032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása