Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Új hitelprogram indul kkv-nak

2021. június 15. - Cégkasszás

A jegybank fokozatosan kivezeti NHP Hajrá nevű válságkezelő hitelprogramját, illetve a jövőben elsősorban a zöld beruházásokra fókuszál majd. Ezzel párhuzamosan viszont elindul a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, mely a gyakorlatban kedvező kamatozású hiteleivel kiváltja az eddigi olcsó jegybanki forrást.

rupixen-com-q59hmzk38eq-unsplash.jpg

Az MNB-nek a magas infláció miatt a közeljövőben reagálnia kell, kamatot kell emelnie, illetve fokozatosan ki kell vezetnie az NHP Hajrá hitelprogramot. Ezzel egyidőben viszont júliustól elindul egy új állami hitelprogram a Széchenyi Kártyán keresztül, ami hasonlóan kedvező forráslehetőséget kínál majd a vállalkozásoknak. A programban gyakorlatilag felső korlát nélkül áll rendelkezésre forrás, és az igény becslések szerint akár 2000 milliárd forint is lehet  - olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében.

 

A kormány a Széchenyi Kártya Újraindítási Programban a vállalkozások jelenlegi finanszírozási igényeit a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel, a Széchenyi Turisztikai Kártya Újraindítási Program, a Széchenyi Újraindítási Likviditási Hitel, a Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel és ennek részeként az Agrár Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel, a Széchenyi Újraindítási Önerő Kiegészítő Hitel, valamint a Széchenyi Újraindítási Lízingkonstrukció indításával segíti.

 

A program újonnan bevezetett konstrukcióihoz a kormány kamattámogatást, kezelési költség támogatást, továbbá kezességi díjtámogatást és a Széchenyi Turisztikai Kártya Újraindítási Program keretében továbbra is költségtámogatást biztosít. A termékek nettó kamata így 1 százalék alatt marad. A hiteldöntések meghozatalára - amennyiben minden dokumentáció hiánytalanul rendelkezésre áll - a pénzügyi intézményeknek legfeljebb 30 nap, illetve beruházási típusú hitelek és a lízingkonstrukció esetén legfeljebb 60 nap áll rendelkezésükre.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr2116593194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása