Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Egy békéscsabai szakiskola csapata nyerte a pénzügyi diákversenyt

2020. november 05. - Cégkasszás

Közel 800 team több mint 3 ezer diákja közül a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégiuma tanulóiból álló CA$Hual négyfős gárdája lett a legjobb az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! megmérettetésen. A második helyen a szegedi SZSZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum csapata, a Tsalád végzett, míg a képzeletbeli dobogóra még a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikumból érkezett PénzÜgyesek is felállhattak.

123600580_139147424606693_390677453841971839_o.jpg

Milyen segítségre számíthat az államtól egy albérletben élő egy fiatal házaspár, akik az első babájukat várják? Miről ismerni meg a befektetési csalókat, a nem valódi ajánlatokat, a veszélyes üzleteket? Mi a különbség az egy- és a többkulcsos adórendszer között? Mire terjedhet ki a lakásbiztosítás? Egyebek mellett e kérdéseket kellett megválaszolnia annak a 19 csapatnak, amely bejutott a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! nevű diákverseny döntőjébe.

Közel 800 team több mint 3 ezer tanulója jelentkezett arra a versenyre, amelyet a Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával az idén először rendezett meg technikumok és szakképző iskolák tanulói számára, 2020. október 1. és november 4. között. A kezdeményezés elsődleges és legfontosabb célja az volt, hogy a lehető legtöbb fiatallal megismertessék azokat az alapvető pénzügyi ismereteket, amelyek elengedhetetlenek a későbbiek során. 

A tapasztalatok kiértékelése még tart, ám az már most is kijelenthető, hogy a verseny beváltotta a hozzáfűzött reményeket, hozzájárult az azon elindult szakiskolai tanulók pénzügyi és adótudatosságának a növeléséhez.

A diákversenyre jelentkezett 798 csapat több mint 93 százaléka töltötte ki az 1. forduló kvíz-kérdéssorát. Közülük került ki megyénként az a legmagasabb pontszámot elért mintegy 10 csapat, amelynek tagjai egy újabb kvíz kitöltése mellett immár kifejtős kérdések megválaszolása révén döntötték el egymás között az október 8. és 20. között megrendezett elődöntőkben, hogy ki a megye legjobbja és nyert jogot arra, hogy a november 4-ei országos döntőben szerepeljen.

A döntőbe jutott 19 csapat közül három fordulóban, kvíz és kifejtős kérdések megválaszolása alapján került ki a győztes. 

A Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! nevű diákverseny végeredménye:

 

  • CA$Hual – BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégiuma, Békéscsaba 
  • Tsalád – SZSZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum, Szeged
  • PénzÜgyesek – Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum

 

Nemcsak a győztes csapat tagjai részesültek jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel: 

  • 1 x 200 ezer forint összegű ajándékutalványt
  • 4 x 100 ezer forint értékű tárgynyereményt
  • 3 x külföldi tanulmányutat
  • 76 x bluetooth hangszórót
  • 4 x AirPods fülhallgatót
  • 100 x könyvutalványt
  • + 1 laptopot annak az iskolának, amely a legtöbb csapattal nevezett a versenyre.

A szervező Privatbankar.hu tervei szerint a jól sikerült diákversenyt jövőre is megrendezik.

szervezok.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr5716275368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása