Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

A kkv-knak is fontos a digitalizáció

2019. június 27. - Cégkasszás

A naprakész informatikai háttér olyan piaci környezetben teszi ütőképessebbé a kkv-kat, amelyben létfontosságú a gyors és eredményes reagálás az üzleti változásokra. Az ellenállóság mellett az ügyfelek elégedettségén is rengeteget javítanak az innovatív eszközök és megoldások – ezek a legfontosabb megállapításai a Hello Biznisz vidéki vállalkozóknak tartott meetupjainak. 

depositphotos_103402360_l-2015-min.jpg

A T-Systems közleménye szerint a Miskolcon, Kecskeméten és Pécsett tartott találkozókon a cégek az időhiányt, az adminisztrációt, a megfelelő munkaerő hiányát, illetve az ügyfelek megszerzését és a velük való kapcsolattartást jelölték meg sarkalatos pontokként. Ezekre a kihívásokra adhat választ részben a digitalizáció. 

Ugyanakkor a digitális technológiák elterjedése újfajta kihívásokat is szül, mint például a gyorsan változó eszközök, a digitális szakemberhiány, illetve az átalakulással járó technikai kihívások. A találkozókon kitöltött kérdőívek alapján a cégvezetők 35%-ának nincs terve arra, hogyan fejlessze vállalkozását digitális szolgáltatásokkal, 40 százalékuk pedig még azt sem mérte fel, ki és milyen papír alapú munkát végez a cégénél. A megkérdezettek fele nem használ single sign-on megoldásokat, amelyek segítségével elég egyszer azonosítani magunkat egyetlen felhasználónévvel és jelszóval, hogy több rendszerhez is hozzáférhessünk, ötödüknek pedig arra sincs megoldása, hogyan osszon meg fájlokat és mappákat közös munkához külső partnerekkel. 

„Miközben a kkv-k több mint kétharmada használ saját bevallása szerint felhőszolgáltatásokat és mobilalkalmazásokat, a meetupokon résztvevő vállalkozók által felvetett problémákból azt látjuk, nem mindig látják meg a digitális fejlesztésekben a közvetlen üzleti segítséget” – vélekedett Fejes Zoltán, a T-Systems vezérigazgató-helyettese.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr6314914394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása