Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Megújul a Versenyképességi Hitelprogram

2019. október 18. - Cégkasszás

Tőke és hitel kombinálásával juthatnak finanszírozáshoz a cégek az MFB megújuló Versenyképességi Hitelprogramjában – jelentette be a bank csütörtökön. A lehetőséggel főleg olyan cégek élhetnek, melyek kockázati tőkeprogramot vesznek igénybe. 

1946436.jpg

Idén januárban indult el az MFB Versenyképességi Hitelprogramja, mely tőkepótló jellegével, fix kamatozásával és magas összeghatárával hiánypótló finanszírozási lehetőséget jelent a vállalkozások széles körében. A termék elindításának célja már az induláskor az volt, hogy segítse a kis- és középvállalkozások olyan beruházásainak megvalósítását, amelyek jelentősen növelhetik versenyképességüket. A hitelprogram másik nagy előnye a piacon fellelhető konstrukciókhoz képest, hogy a hitelösszeg maximum 35%-ig ballon típusú forrást biztosít. 

A most életbe lépő módosítások lényege, hogy a tőke és a hitel konstrukció kombinálásával, a korábbinál lényegesen alacsonyabb minimum összegtől biztosít finanszírozást olyan vállalkozások számára, amelyek kockázati tőkeprogramokat vesznek igénybe. Az eddigi egymilliárd forintos minimum összegről ebben az esetben 100 millió forintra csökken a legalacsonyabb hitelösszeg, melynek maximuma nem változik, továbbra is jelentős, 10 milliárd fromt összegű marad. A hitelprogram olyan vállalkozások számára is elérhető, melyek tőkefinanszírozást nem vesznek igénybe, itt 1 milliárd forint az igényelhető minimális összeg. A fix kamatozás megtartása mellett, futamidőtől és ügylettől függően, a forint alapú hitel esetében 2,4-3,9 % / év minimális alapkamattal, míg az euró alapú kölcsönnél 1,6-2,4 % / év minimális alapkamattal számolhatnak a vállalkozások. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr5215231432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása