Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Ötletes és digitális megoldásokat egyaránt kínál ügyfeleinek a K&H

2024. január 15. - Cégkasszás

Alaposan átgondolt, unikális, a költséghatékony megoldásokat fókuszba helyező innovációkkal támogatja a hazai vállalkozásokat a K&H. Az ügyféligényeket pontosan felmérve olyan szolgáltatásokat kínálnak a partnereiknek, amelyek több problémára egyszerre jelenthetnek megoldást. Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing- és értékesítéstámogatás vezetője avatott be bennünket a részletekbe.

Habár január óta csökken az infláció, a cégek mindennapjait még mindig nagymértékben nehezíti a két számjegyű áremelkedés és az energiaköltségek. A működési költségek lefaragásában, a versenyképesség növelésében a hatékonyabb működés és fejlődés érdekében azonban olyan, elsőre szokatlannak tűnő megoldás is segíthet, mint az iroda vagy az üzlethelyiség megosztása más vállalkozásokkal.

kh_1_rammacher_zoltan.jpg

 
Izgalmas gondolatnak hangzik. De hogyan kell ezt elképzelni a gyakorlatban?

A nehezebb időszakok a kihívások mellett lehetőségeket is rejtenek magukban. Gondoljunk csak a pandémia alatt elterjedt távmunkára vagy a digitalizáció térhódítására. Ezek a megoldások nagymértékben segítették a vállalkozásokat a hatékonyabb működésben és a fejlődésben egyaránt. Az új kihívásokra – mint a megnövekedett energiaköltségek – adott válaszképpen újítottuk meg a K&H: ÜZLETET IDE! programunk térképes alkalmazását, amely most már közösségi platformként is segíti a cégeket. Térképünkön ugyanis bejelölhetik, ha megosztanák üzlethelyiségüket, amelyre a fizikai üzlettel nem rendelkező vállalkozások rögzíteni tudják érdeklődésüket, így a platformunk segítségével felvehetik egymással a kapcsolatot. Az összeköltözött cégek csökkenteni tudják a rezsiköltségeket, és a kibővített termék- és szolgáltatáskínálatukkal több vásárlót tudnak bevonzani. Emellett pedig a lakosság és a vállalkozások továbbra is naprakész információt kaphatnak a megszűnt, ideiglenesen bezárt vagy az adott környékről hiányzó boltokról. Ez hasznos lehet azoknak a cégeknek, akik éppen indulni vagy bővülni szeretnének, hiszen így valós piaci igényekre építkezhetnek. Az oldalon ezen túl e-tananyagok, videók és cikkek is segítik a vállalkozókat, arra ösztönözve őket, hogy merjenek bátran és tudatosan belevágni a terveik megvalósításába.

Milyenek az eddigi tapasztalatok? Mennyire nyitottak a vállalkozások az üzlethelyiségük vagy
irodájuk megosztására?

Abszolút nyitottságot érzünk a cégek részéről. A K&H kkv bizalmi index kutatásunk szerint tízből négy vállalkozás lát ebben a lehetőségben fantáziát, ami nagyon jó aránynak mondható.  A felmérésünk szerint a megfelelő partnercég kiválasztásánál – akárcsak a barátságban vagy a párkapcsolatban – a másik cég vezetőjének a személyisége a legmeghatározóbb szempont a vállalkozások számára. Emellett fontos még az is, hogy minőségi legyen a másik cég terméke vagy szolgáltatása, illetve hogy minél szélesebb vásárlói kört lehessen vele elérni. Fordított helyzetben is ugyanilyen nyitottak a lehetőségre a cégvezetők: más vállalkozó irodájába vagy üzlethelyiségébe szintén tízből négy cég költözne be, elsősorban a költségek csökkentése, valamint az új ügyfelek szerzése miatt. A betársulásnál viszont már az üzlethelyiség elhelyezkedése a legfontosabb szempont, azaz, hogy hol található földrajzilag.  A program népszerűsítése kapcsán egyébként olyan vállalkozásokkal is felvettük a kapcsolatot, akik nyitottak az új funkcióra, így például a táskakészítő workshop és a dobozos gin tonik koktélok, vagy a vegán szendvicskrémek és egy BBQ séf kávézójának párosa kifejezetten izgalmas találkozásnak mondható.


Az idei év is kihívásokkal teli a vállalkozások életében. Milyen további eszközökkel könnyíthetik
meg az üzleti tevékenységeiket?

A kutatásunk szerint a cégek üzletmenetének gördülékenységét elsősorban az infláció, az energiaköltségek emelkedése és az árfolyamváltozás akadályozta leginkább az elmúlt fél évben. A költséghatékony megoldásoknak tehát kulcsszerepük van a flottul zajló üzletmenetben, amit nagymértékben megkönnyít a digitalizáció. A K&H ezen a területen az elmúlt években számos innovatív szolgáltatást vezetett be, megkönnyítve a vállalkozások mindennapjait. A napi pénzügyeket például már online is lehet intézni, a K&H mobilbankban számos kényelmi funkció teszi gördülékennyé a napi pénzügyek intézését. Emellett az online számlázóprogramokkal – mint például a Számlázz.hu autókassza vagy a Billingo bankszinkron szolgáltatás – az adminisztráció is jelentősen csökkenthető, hiszen a K&H-s bankszámla és a fiók összekapcsolása által azonnal, egy felületen láthatók a kifizetett számlák. A bankkártyás, illetve okoseszközös fizetési lehetőségeket is szeretnénk még elérhetőbbé tenni a vállalkozások számára. Ez egyfelől szabályozói elvárás, hiszen 2021 óta kötelező az elektronikus fizetési lehetőség biztosítása az online pénztárgéppel rendelkező vállalkozóknak. Másfelől a lakosság részéről is egyre nagyobb az igény a készpénzmentes fizetés iránt. Ezért van lehetőség kedvező feltételek mellett a POS-terminál igénylésére, innovatív újításként pedig a K&H SoftPOS alkalmazás használatára, aminek köszönhetően már a vállalkozó okostelefonjából is lehet bankkártya-elfogadó terminál. Így például a különböző kitelepüléseken vagy vásárokon, ahol eddig a készpénzes fizetés volt a jellemző, ezzel az alkalmazással már elérhetővé válik az elektronikus fizetési forma is. Emellett az olyan iparágak vagy hálózatok – mint például a futárok, kiszállító cégek vagy biztosítók – esetében is jelentős költségmegtakarítást lehet vele elérni.

A cikk további hasznos és érdekes tartalmakkal ITT olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr9618301205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása