Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Elindult az MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Program, 3 millió forint támogatást kaphatnak vállalkozások

2024. május 07. - Cégkasszás

Megnyílt a támogatási kérelmek benyújtásának lehetősége az MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Programra, mely mikro-, kis- és középvállalkozások számára biztosít lehetőséget energetikai tanácsadási szolgáltatások igénybevételére, vissza nem térintendő támogatással, ennek maximális összege több mint 3 millió forint. 

A GINOP Plusz-1.1.1-22-2022-00001 azonosítószámú projekt keretében megvalósuló program keretében a KKV-k energiahatékonysági beruházásaikhoz kapcsolódó fejlesztési tanácsadást vehetnek igénybe az MGFÜ által minősített energetikai szakértőktől, valamint alternatív, megújuló energiaforrások alkalmazási lehetőségeinek vizsgálatát kérhetik. A támogatás intenzitása 70%, vagyis a költségek csupán 30%-át kell önerőből fedezni. A nyertes pályázókra a tanácsadás eredményeként elkészült Fejlesztési Tervben foglaltakkal összhangban beruházás megvalósítási kötelezettség is vonatkozik a kapott támogatás teljes összegének erejéig, a megvalósításra a tanácsadást követően 12 hónap áll rendelkezésre.blogcikk_2_3.jpg

A projekt várhatóan 150-300 vállalatnak nyújt majd segítséget, keretösszege 400 millió forint. A programot a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. bonyolítja le. A korábban IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. néven működő, 1990 óta hazánk gazdasági, fejlesztési, kutatási és innovációs közéletében jelen lévő szervezet célkitűzése, hogy a hazai kkv-k pályázati forráshoz jutása mellett komplex vállalkozásfejlesztési támogatást biztosítson, hatékonyan segítve a magyar vállalkozásokat fejlesztési és üzletépítési terveik megvalósításában.

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. is kiemelt figyelmet fordít a hazai mikro-, kis- középvállalkozások támogatására. A társaság már több mint harminc éve segíti a hazai vállalkozásokat, fennállása óta pedig töretlen célja, hogy szoros együttműködésben a pénzügyi intézményekkel minél több vállalkozást segítsen a terveik megvalósításához szükséges forráshoz jutni. 

Egy hónap áll rendelkezésre a pályázatok benyújtására 

A támogatási kérelmek benyújtása 2023. május 2-től lehetséges a www.vali.hu/energetikai-voucher-program oldalon, a beadási határidő 2024. június 3. – vagyis egy hónap áll rendelkezésre a cégeknek a jelentkezésre. A pályázati rendszerbe ügyfélkapus azonosítással szükséges bejelentkezni. 

A program iránt érdeklődő kkv-k képviselői bővebb információt a program honlapján találnak, kérdés esetén pedig az MGFÜ ügyfélszolgálatához fordulhatnak elektronikus levélben az info@mgfu.hu címen vagy telefonon a +36/1 312 2213-as telefonszámon. 

Az MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Program a GINOP Plusz-1.1.1-22-2022-00001 azonosítószámú, Célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása mikro-, kis- és középvállalkozások számára című projekt részeként kerül lebonyolításra a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió támogatásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr7418397981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása