Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Hogyan segíthet Önnek az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.?

2024. február 09. - Cégkasszás

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) 1990 óta tölt be unikális szerepet hazánk gazdasági, fejlesztési, kutatási és innovációs közéletében. Vállalkozásfejlesztési ügynökségként tevékenységével elsősorban a gazdaság fejlődésének motorját adó kis- és középvállalkozások fejlesztéseit támogatja.

Az IFKA tevékenysége a hazai és az európai uniós célkitűzésekhez illeszkedik, a Kormány vállalkozásfejlesztési ügynökségeként koordinálja a teljes intézményrendszer által nyújtandó szolgáltatásokat. 

Komplexitásban gondolkodnak

 „A hazai gazdaság életében jelentős szerepet játszanak a magyar kis- és középvállalkozások, azonban sikeres működésükhöz az első lépés a számukra optimális támogatási formák megismerése. Az IFKA több évtizedes fennállása óta ebben nyújt segítséget: az elérhető európai uniós és hazai források felkutatásában, az ehhez szükséges tudás- és információs bázis kialakításában, valamint a best practice-ek elsajátításában. A tájékoztatáson túl további célunk, hogy az IFKA komplex vállalkozásfejlesztési támogatást legyen képes biztosítani, ezzel is segítve a magyar vállalkozásokat fejlesztési és üzletépítési terveik megvalósításában” – mondta el lapunknak Szabados Richárd, az IFKA ügyvezetője. 

kulonszam_szabados_richard_fenykep_ifka.jpg

Megoldásokat kínálnak

Az IFKA ügynökségi feladatait személyre szabott módon, egyablakos, átlátható ügyfélutakon keresztül valósítja meg. Ennek egyik fontos eszköze a Vállalkozói Információs portál (vali.hu), amely segítségével többek között a vállalkozások céges és pénzügyi adataik alapján találhatják meg a céljaikhoz megfelelő finanszírozási forrást. A szervezet új feladatai közé tartozik a 2019–2030 közötti időszakra meghatározott, a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítésének stratégiája végrehajtásával összefüggő feladatok megvalósítása, így a hazai beszállító, illetve exportorientált vállalatok fejlesztése, a vállalkozások ESG-szempontú felkészítése, valamint az energiahatékonyságot célzó fejlesztések előkészítése és megvalósítása. Ezen tevékenységek az európai uniós forrást biztosító GINOP Plusz projekt keretében valósulnak meg.

Az IFKA korábban már számos, a kkv-k versenyképességének növelését célzó projektet bonyolított sikeresen. Ilyen a Modern Mintaüzem Program, amelynek keretében 2021 óta már több mint háromszáz mintaüzem-látogatás zajlott le; az EVOLÚCIÓ – Megújuló Vállalkozások Programja, amely a generációváltás előtt álló, vagy bajba jutott, esetleg újrakezdő vállalkozásoknak segít. Ezenkívül a szemléletformálás részeként kiemelt eseménnyé vált az évente megrendezett Modern Gyárak Éjszakája országos programsorozat is.

A cikk további hasznos és érdekes tartalmakkal ITT olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr9218319141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása