Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Investment 2 Hitelgarancia – új konstrukció a Garantiqa-tól

2022. december 05. - Cégkasszás

Kifejezetten beruházási hitelekhez kapcsolódó kezességvállalási konstrukcióval segít a Garantiqa Hitelgarancia Zrt az orosz-ukrán konfliktussal összefüggésben kialakult válság által érintett hazai vállalkozásoknak.

A kedvező feltételek mellett kínált Garantiqa Krízis Garanciaprogram Investment 2 Hitelgaranciához állami díjtámogatás is kapcsolódik. A díjtámogatást az Európai Bizottság által “állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes válságkezelési keret a gazdaságnak Oroszország Ukrajna elleni agresszióját követő támogatása céljából” elfogadott Közleményének 2.1. szakasza teszi lehetővé.

A készfizető kezességvállalásra az orosz-ukrán konfliktussal összefüggésben kialakult válsággal érintett vállalkozások beruházási hitelszerződéseihez kerülhet sor. A hitelszerződés devizaneme HUF vagy EUR lehet. A hitelszerződés futamideje – az esetleges prolongáció(ka)t is ideértve – nem haladhatja meg a 15 évet.

A Garantiqa mostani kezességvállalása lehetővé teszi, hogy olyan életképes üzleti tervvel rendelkező kis- és középvállalkozások is forráshoz jussanak, akiknek nincs elegendő felajánlható biztosítékuk, ezért hitelezésük túlzottan kockázatosnak minősülne, s akiket negatívan érint az orosz-ukrán konfliktus.

A Garantiqa Krízis Garanciaprogram Investment 2 Hitelgarancia jelenlegi piaci díjai az általános díjtámogatással az alábbiak:

 Az Európai Bizottság október 31-i közleményében 2023. végéig meghosszabította a „Rendkívüli Krízis Közleményt”, ennek alapján a közeljövőben a Garantiqa is meghosszabbítja az Investment 2 Hitelgarancia termék igénybe vételének lehetőségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr7617994964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása