Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Átalakulóban a bankszektor, de ezzel a kkv-k csak nyernek

2021. július 15. - Cégkasszás

A deviza forgalommal rendelkező vállalatoknak komoly terhet jelent, hogy a hagyományos banki szolgáltatások során hosszú és költséges folyamat a deviza tranzakció. A fintech forradalomnak köszönhetően azonban az igény után, megérkezett a megoldás is a határokon átívelő tranzakciók költséghatékony és átlátható lebonyolítására. A belga székhelyű iBanFirst rendszere már magyar nyelven is elérhető, és már több száz hazai vállalkozás nyitotta meg üzleti számláját – olvasható a cég közleményében. 

pexels-anna-shvets-4482900.jpgA hagyományos banki szolgáltatások során jelentős költségterhet jelent a külföldi pénznemben történő utalás. Utólag derülnek ki a tranzakciós költségek és nem lehet nyomon követni, hogy mikor érkezik meg az összeg. Ez lassúvá és költségessé teszi a beszerzési folyamatokat, amely közvetlenül befolyásolja a vállalatok versenyképességét. Ezen próbál segíteni az iBanFirst, mely kifejezetten a kkv-k igényeire szabott szolgáltatásával a régióban elsőként nálunk lépett a piacra.

A cég határon átnyúló fizetési tranzakciókhoz kijelölt magyar kapcsolattartót biztosít, aki nem csak a számlavezetésben, hanem a teljes devizastratégia kidolgozásában segít. A cég a bankoknál kedvezőbb átválsági árfolyamot kínál, illetve nem kell fizetni tranzakciós illetéket sem. Egy EU-n belüli előre utalás költsége például az összegtől függetlenül mindössze 0,5 euró.

Az iBanFirst ügyfelei között megtalálhatók nagykereskedelmi importőrök, akik főként Kínából, Dél-Kelet-Ázsiából az Egyesült Államokból és természetesen az EU-s országokból vásárolnak. De rengeteg olyan partnerük van, akik mezőgazdaságban, élelmiszeriparban, textiliparban, napelemes üzletágban tevékenykednek vagy vannak olyanok is, akik 1-1 gépbeszerzés, alkatrészrendelést bonyolítanak le a rendszeren keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr8016628076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása