Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Nem szégyen segítséget kérni, ha elakadunk a vállalkozással

2019. december 12. - Cégkasszás

Fura dolog úgy vállalkozni, ha az embert egy másik oldaláról ismerik. Természetesen van ennek pozitív oldala, ha elindítasz egy vállalkozást, mögé teszed a neved, hirdeted a közösségi média oldaladon, az hozhat vendégeket – mondta az „5 perc ötlet” legutóbbi videójában Rákóczi Feri műsorvezető. 

A vállalkozás beindításában a motiváció a legfontosabb. Van olyan, aki csak azért csinálja, mert jó sok pénzt akar keresni, szerintem ez csak az eredménye annak, ha jól csinálod a dolgodat, de nem elég motiváló – mondta az ismert műsorvezető, aki a Korhely étterem és az Urban Blade & Barber Shop tulajdonosaként vágott bele az üzleti életbe. Hozzátette: jelenleg az összes vállalkozása nagyjából ötven embernek ad fizetést, ami jó érzés. 

Mindig érdekes probléma, ha egy tulajdonos egyedül van és elérkezik a cég életében egy olyan pillanat, amikor kellene valamiben fejlődni, tőkét kellene bevonni. Sokan például nem mernek másik tulajdonost bevonni, bankhitelt felvenni, ugyanakkor fennáll a kérdés, hogy mikor jön el az a pont, amikor már a saját növekedésed vágod el azzal, hogy nem tudsz egy lépést megtenni – emelte ki Rákóczi. 

Ha egy kezdő vállalkozásról van szó és nem pénzügyi zseni a tulajdonos, mint ahogy a magyar emberek 90 százaléka nem az, akkor nem szégyen segítséget kérni. Ma már sok olyan szolgáltatás van, ami lehet, hogy pénzbe kerül, de az a befektetett pénz sokszorosan megtérül majd – véli a műsorvezető-üzletember. Az esetleges tőkebevonás már sokkal inkább egy hiteles üzleti terv kérdése. „Persze mindig van rizikófaktor, ezt kell a lehető legkisebbre venni” – hangsúlyozta. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr9015349258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása