Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Tud még hova nőni a kkv-hitelezés

2019. július 16. - Cégkasszás

A magyar cégek jelentős részben vissza nem térítendő támogatást szeretnének kapni, azonban ezek nagy része kimerült – mondta a Világgazdaság konferenciáján Szabó Sándor, az MFB értékesítési és ügyfélkapcsolati igazgatója. A szakember kiemelte, hogy a gazdasági növekedésnek köszönhetően jelentősen nő a kkv-hitelezés, de ebben még van további jelentős potenciál. szabo_sandor_mfb.jpg

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) mintegy 250 ezer magyar cég igényeit igyekszik kielégíteni hitel, tőke és garancia útján, utóbbiban a cég fontos partnere a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. – hangzott el a Világgazdaság nemrég megtartott konferenciáján. Az MFB szakembere szerint vissza nem térítendő támogatásra a cégek kis részének van már csak esélye, azonban a gazdasági konjunktúra a kkv-hitelezést is húzza. 

5_szabo_sandor_pres_vg_konferencia_190613-3-page-001.jpg

A vállalkozások forrásigényét az MFB saját erőből és uniós forrásokból igyekszik kielégíteni, előbbire jó példa a bank refinanszírozási hitelterméke, mellyel olcsó finanszírozáshoz szeretnék juttatni a cégeket a bankokon keresztül. Ez az eszköz széleskörű, rugalmas, a program keretösszege 100 milliárd forint. 

Szabó Sándor elmondása szerint létrehoztak egy versenyképességi hitelprogramot is, ami bármilyen méretű vállalkozás számára elérhető. Ez a hosszabb futamidőt és a fix kamatozást támogatja, amivel arra ösztönzik a kkv-ket, hogy merjenek belevágni beruházásokba. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr8014948760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása