Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Jönnek a napelemes pályázatok a kkv-knak

2019. május 30. - Cégkasszás

Május végétől elérhető a kkv-k saját fogyasztásának részleges kiváltását szolgáló napelemes fejlesztésekre vonatkozó pályázatok – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

1916046-min.jpg

A napelemek beszerzésére 15 milliárd forintos keretösszeggel írnak ki pályázatot, egy-egy cég 1,5-3 millió forintra pályázhat. Kis kapacitású, 7,5-15 kWp teljesítményű rendszerek beszerzését támogatja a pályázat, a vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 100%-a lehet, rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kWp értéket.

A várakozások szerint a nyertes cégek az áramszámlájukból ezen fejlesztések hatására becslések szerint évi 4-800 ezer forintot tudnak megtakarítani. A pályázat elszámolása kifejezetten egyszerű lesz az ígéret szerint, a támogatás összege beépített kilowattonként 200 ezer forint lehet.

A minisztérium kiemeli, hogy a pályázat hozzájárulhat a Magyarország által vállalt klímacélok teljesüléséhez, melyek szerint az uniós célokkal összhangban legalább 40%-kal tervezi csökkenteni az üvegházhatású gáz kibocsátását az 1990. évi bázishoz képest.

Persze annak sem kell aggódnia, aki esetleg nem nyer a mostani pályázaton, hasonló fejlesztéseket akár kedvezményes hitelből is meg lehet valósítani, amihez biztosítékot jelenthet a Garantiqa hitelgaranciája.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr2914869514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása