Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Újabb négy magyar kkv nyert uniós támogatást

2019. március 28. - Cégkasszás

Újabb 68 európai induló vállalkozás és kkv nyert az Európai Bizottság kísérleti finanszírozási projektjében – olvasható a brüsszeli testület közleményében. Közben folytatódik az Európai Innovációs Tanács (EIC) felállítása, amivel ez a projekt is állandóvá válhat.

1_cahzgpkoaeof92cjkoa0qg.jpeg

Az Európai Bizottság további határozott lépéseket tesz az EIC felállítása érdekében. A testület szerint a globális verseny fokozódásával Európának bővítenie kell innovációs és kockázatvállalási kapacitását, hogy megőrizze versenyképességét egy olyan piacon, amelyet egyre inkább az új technológiák határoznak meg. Azért hozzák létre az Európai Innovációs Tanácsot (EIC), hogy Európa tudományos felfedezései hozzájáruljanak a gyors növekedésre képes vállalkozások létrejöttéhez. A jelenleg kísérleti szakaszban lévő Európai Innovációs Tanács az Európai horizont kutatási és innovációs keretprogram részeként, 2021-re valósul meg teljeskörűen – olvasható a közleményben.

A Bizottság 2017-ben nyílt versenyvizsgákkal és személyes interjúkkal indította útjára az Európai Innovációs Tanács kísérleti szakaszát, melynek célja, hogy azonosítsa és finanszírozza a leginnovatívabb induló vállalkozásokat és kkv-kat. Azóta 1276 igen innovatív projekt részesült már összesen több mint 730 millió euró értékű pénzügyi támogatásban. A most bejelentett újabb körben 68 európai cég, köztük négy magyar kkv nyert finanszírozást összesen 120 millió euró értékben. A 4 magyar kedvezményezett cég a budapesti Martin and Co Kft., a dunaújvárosi Pentele Mezőgazdasági Zrt., a felsőzsolcai Stringbike Kft., valamint a gödöllői EL-CO TECH Elektromos-Kommunikációs Technológiák Kft.

Az újabb nyertesek mellett a Bizottság bejelentette, hogy 2019-2020-ban több mint kétmilliárd euró értékű finanszírozást biztosítanak ezekre a kísérleti projektekre. Emellett a Bizottság 15–20 vezető innovátort jelöl ki az EIC tanácsadó testületéhez, hogy felügyeljék az EIC kísérleti projektjét, készítsék elő a jövőbeli EIC-t, és tegyék azt világszerte ismertté.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr2914721123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása