Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Milliárdos támogatás munkahelyteremtésre

2018. november 15. - Cégkasszás

Közel két milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 141 vállalkozás a „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” program keretében – jelentette be Bodó Sándor. A lépéssel több ezer állás keletkezett vagy maradt fenn, illetve nőhet az érintett cégek versenyképessége.

photo-1533698215883-e2edc689fef5_1.jpg

 A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a pályázattal több mint 900 új munkahelyet teremtettek és csaknem 2000 álláshely megőrzéséhez járultak hozzá, ami érdemben javítja a kkv-szektor versenyképességét. A mostani pályázat nem az első hasonló volt, az utóbbi években közel 50 milliárd forinttal járultak hozzá mintegy 26 ezer új munkahely megteremtéséhez.

 A korábbi pályázati kiírásokhoz képest a kiegészítő támogatások összege növekedett, valamint egy új kiegészítő támogatással érintett munkavállalói kategória is megjelent a kisgyermekes nők munkavállalásának elősegítése érdekében. Az új kiírással folytatódhat a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatása is, a munkaerőpiac területi különbségeinek csökkenésével párhuzamosan. Bodó Sándor hozzátette, a támogatás keretében többek között új eszközök, gépek beszerzése, ingatlanvásárlás, bérleti díjak, vagy lízing költségek számolhatóak el. A pályázónak 2 éves foglalkoztatási és 3 éves fenntartási kötelezettséget kell vállalnia.

A támogatás mértéke új munkahelyenként 1,5 millió forint, ezen felül a vállalatok kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként 700 ezer forint, 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személynél vagy hatodik életévét be nem töltött gyermekét nevelő nő esetében új munkahelyenként 1,5 millió forint lehet. Emellett a kedvezményezett járásokban vagy településen új munkahelyenként további 400 ezer forint kiegészítő támogatás kapható.

Az eredményekkel egyidőben megjelent a támogatott pályázatok listája is, mely szerint országszerte 2,3-83,9 millió forint támogatást kaptak azok a cégek, melyek vállalták, hogy új dolgozókat vesznek fel, vagy tartanak meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr5514372121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása