Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Segítséget kapnak a magyar kkv-k a KSH-tól

2022. március 08. - Cégkasszás

Minden hazai vállalkozás számára felbecsülhetetlen értéket jelentenek az olyan, az üzleti döntéseikhez szükséges alapvető információk, mint például a környékükön élők jövedelmi viszonyai, a térség munkaerőpiaci képe, vagy a főbb gazdasági, környezeti jellemzői. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) most a hazai kis- és középvállalkozások, azaz a KKV-k működtetését, fejlesztését támogató új online felületet indított kkv-tervező névvel.

20220301153.jpg

KKV-tervező FORRÁS: KSH

A KSH honlapjáról elérhető kkv-tervező célja, hogy könnyen átlátható, interaktívan kereshető, területi és országos statisztikai adatokkal segítse a vállalkozókat üzleti döntéseik meghozatalában.

Az új online felületen a cégvezetők olyan, a vállalkozásaik indításához, hosszú távú működtetéséhez szükséges alapvető információkhoz juthatnak hozzá, mint például a környezetükben élő jelenlegi és potenciális vásárlóik átlagos jövedelme, vagy éppen fogyasztási szokásaik. Az érdeklődők a kkv-tervező piaci információk oldalán összesen 9 témakörben, 50 mutató segítségével tájékozódhatnak az elérhető piaci információkról, így az említett jövedelmi és fogyasztási szerkezetre vonatkozó adatokon túl többek között az egyes megyék munkaerőpiacáról, a nyilvántartott álláskeresőkről, a turisztikai kínálatáról és keresletéről is. Az új online felületről is elérhető térképes interaktív megjelenítő alkalmazással pedig 26 témakör mentén 375 különböző mutató és számtalan szűrési beállítás segítségével is megtekinthetik a kiválasztott adatokat. Mindezek mellett a kkv-tervezőn keresztül egyedi adatkéréssel is fordulhatnak a vállalkozók a KSH felé.

A kkv-szektor kiemelten fontos szegmense a hazai gazdaságnak. A tavalyi év előzetes adatai szerint a Magyarországon működő mintegy 850 000 kkv, több mint 3 millió munkavállalót foglalkoztatva, az értékesítés nettó árbevételének 41,2 százalékát, a nemzetgazdasági beruházások 32,1 százalékát állította elő – olvasható a statisztikai hivatal közleményében.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr6517775168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása