Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Széchenyi Újraindítási Hitelek állami hátterű garanciával

2021. október 04. - Cégkasszás

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások segítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatása mellett nyár közepe óta igényelhető már több új, speciálisan a vállalkozások újraindítását segítő Széchenyi Kártya Program Konstrukció. A Széchenyi Kártya Program GO! hiteleihez az MFB Csoporthoz tartozó, Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása is kapcsolódik.

szk_go_blog_kep.jpg

A Széchenyi Kártya Program GO! hitelei célzott módon biztosítják a vállalati működés fenntartásához, fejlődéséhez szükséges forrásokat. A konstrukciók lehetővé teszik a vállalkozások beruházási elképzeléseinek megvalósítását, segítik a cégek likviditási helyzetének stabilizálását és segítenek a pandémia utáni normál üzletmenet visszaállításában, a működés újraindításában. 

Az öt új, speciálisan a hazai kkv-k igényeihez igazodó konstrukció a jövőbeli növekedés lehetőségeinek biztosításában is fontos szerepet kap.

  • A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO! a napi működési költségek biztosításához,
  • a Széchenyi Likviditási Hitel GO! a vállalkozás működtetésére alkalmas forgóeszközhitel beszerzésekhez,
  • a Széchenyi Beruházási Hitel GO! a beruházások finanszírozásához,
  • a Széchenyi Turisztikai Kártya GO! a turisztikai szektorban működő vállalkozások részére az újraindításhoz nyújt segítséget,
  • az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO! az agrárszektor vállalkozói által használható széles körű beruházási hitelcélok megvalósítására.

A Széchenyi Kártya Program GO! új hitelei

  • 1 milliótól akár 1 milliárd forint hitelösszegig,
  • a teljes futamidő alatt fix kamattal,
  • gyorsan, a lehető legrövidebb hozzáféréssel,
  • a vállalkozók igényeit és helyzetét alapul véve kialakított igénylési feltételek szerint,
  • a forgóeszközhitel tőketörlesztésére akár 9 havi, míg a beruházási hitelekre akár 24 havi türelmi idő biztosítása mellett
  • a legtöbb konstrukcióban akár ingatlan fedezet nélkül igényelhetők 

A konstrukciók többségéhez a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. állami hátterű, kedvezményes intézményi kezességvállalása kapcsolódik. Az intézményi kezességvállalás kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy azon hazai kkv-k is forráshoz tudjanak jutni, akik e nélkül nem, vagy esetleg csak kedvezőtlenebb feltételekkel tudnának hitelt kapni.

A Széchenyi Kártya Program GO! hitelkonstrukciói országszerte a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban érhetők el. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr1316708372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása