Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Minden csepp érték – 2100 egység vért adott a Banki Véradók Hete

2021. szeptember 27. - Cégkasszás

A Magyar Bankszövetség által életre hívott JÓTETT Bank – idén országossá bővült – programsorozat véradó eseményeihez 11 magyarországi szervező bank mellett kormányzati vezetők és további támogató bankok is csatlakoztak. A Banki Véradók Hete zárónapján többek közt a Budapest Bank székházában és békéscsabai Szolgáltató Központjában adtak vért a munkatársak és a meghívott vendégek. Az egész hetet felölelő program során több mint 2100 egység vér gyűlt össze. Az esemény célja a figyelemfelhívás arra, hogy a járványhelyzet ellenére is kiemelten fontos, hogy elegendő vérkészlet álljon rendelkezésre, hiszen nem csak balesetek vagy műtétek esetében, hanem számos betegség kezeléséhez is nélkülözhetetlenek a vérkészítmények.

 image007.jpg

A pénzintézetek évtizedek óta támogatnak fontos társadalmi kezdeményezéseket, így a véradásokat is.  A Magyar Bankszövetség a tavalyi évben hívta életre a JÓTETT Bank programsorozatot, amelynek részeként, a Banki Véradók Hetében a hazai pénzintézetek közösen adnak vért az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével. A rendezvény az idei évben országossá bővült, hiszen az OVSZ véradó központjai mellett vidéki szervező helyszínként a Budapest Bank békéscsabai Szolgáltató Központja is csatlakozott a véradáshoz. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára, és példát mutasson az összefogásban más szektoroknak is.

A Banki Véradók Hete kezdeményezéshez a bankszektor mellett a Kormányzat részéről több vezető is csatlakozott. A hét folyamán a bankokhoz kihelyezett véradó-állomásokon a véradók között köszönhettük Ekler Gergelyt, a családokért felelős tárca nélküli miniszter stratégiai államtitkárát, a Pénzügyminisztérium részéről Rákossy Balázs államtitkárt és Balogh László helyettes államtitkárt. A Magyar Nemzeti Bankot Kandrács Csaba, az MNB felügyeleti alelnöke képviselte.

Dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese beszédében kiemelte, hogy csak a véradók elhivatottságának köszönhetően lehet biztosítani a betegek számára a vérkészítményeket, hiszen az emberi vér a gyógyításban semmi mással nem pótolható. ” Ahhoz, hogy az országos vérkészlet egyensúlyban legyen, kiemelten fontos a véradások folyamatossága. A járvány ideje alatt szigorú feltételek mellett zajlanak a véradások, de a véradók elkötelezettségének köszönhetően a vérkészítmények eljutnak a betegekhez. A Bankszövetség kezdeményezésére, a JÓTETT Bank véradásain a bankszektor több mint 2100 vérkészítménnyel segítette az erre rászorulók gyógyulását. Köszönjük, hogy ilyen szép számban vettek részt a bankok munkatársai ebben a nemes kezdeményezésben!" – mondta dr. Nagy Sándor.

image005_1.jpg

Dr. Lélfai Koppány, a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója ugyancsak az önkéntesség és a véradás fontosságára hívta fel a figyelmet: „A Budapest Banknál a véradás régi hagyomány, amelyet évtizedek óta negyedévente szervezünk meg, és amelyre évről-évre rengeteg munkatársunk jelentkezik budapesti központunkban és békéscsabai Szolgáltató Központunkban egyaránt. A közösség iránti felelősség és segítő szándék mélyen be van ágyazva a vállalati kultúránkba, és nagyon erős kapcsolódási pontot jelent munkatársaink között. Számos programunk, kezdeményezésünk van, amellyel igyekszünk valóban tenni a szűkebb és tágabb környezetünkért, a minket körülvevő közösségért. Kollégáink, amikor csak tehetik, mindig örömmel élnek a lehetőséggel, hogy munkahelyükön, rendszeres időközönként, kellemes környezetben segíthetnek embertársaikon. Mindenkit arra bíztatok, hogy adjon vért, és segítsen az arra rászorulókon” – tette hozzá Dr. Lélfai Koppány.

A véradóhelyek listája megtalálható a www.ovsz.hu és a www.voroskereszt.hu/veradas oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr8616702106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása