Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Mivel menekülhetnek előre a mostani válságban a magyar kkv-k?

2020. május 15. - Cégkasszás

Sok mindent kényszerből lépnek most meg a vállalkozások, viszont ez a felkészülés nagyban elősegítheti a hazai kkv szektor digitális fejlődését. Az Európai Bizottság tavalyi adatai alapján Magyarország a 23. helyen áll a digitális versenyképesség terén, a jelenlegi helyzetben azonban az eddig elmaradt fejlesztések várhatóan megvalósulhatnak – olvasható a K&H Bank közleményében, melyben tanácsokat is adnak a cégeknek a lehetséges fejlesztési irányokra. 

A koronavírus-járvány miatt sok cégnek rövid idő alatt teljesen új, digitális alapokra kell helyeznie a működését, ami nehézséget okozhat, ha korábban nem történt ilyen irányú fejlesztés, felkészülés. A tapasztalatok miatt a járvány vélhetően felgyorsítja az ilyen célú fejlesztéseket, ezért fontos, hogy a cégek merjenek beruházni ebben az időszakban is. Ami tehát most kényszernek tűnhet, valójában a hosszú távú fejlődést szolgálja – véli Kökény Roland, a K&H kkv szegmens marketing vezetője.

depositphotos_113484090_l-2015.jpg

A javasolt fejlesztési területek közül az első a kommunikáció, az utóbbi hetekben az otthoni munkavégzést sok esetben a hatékony kommunikáció hiánya lassította. A kapcsolattartás hatékonyságát a különböző, sok esetben a vírushelyzet miatt ingyenessé tett kommunikációs platformok (Skype, Microsoft Teams, Google Hangouts, Zoom) növelhetik, saját csapatunk produktivitását pedig online projektmenedzsment eszközökkel (Podio, Trello, Slack) javíthatjuk. 

A kommunikáció mellett az eladás és értékesítés hatémkonysága is javítható digitálisa, az online kereskedelem már a vírushelyzet előtt is egyre nagyobb teret nyert hazánkban, kiélezett versenyhelyzetet teremtve a cégek között, ez pedig most hatványozottan érvényes. 

A mostani helyzetben sok vállalkozásnak érdemes átgondolni céges pénzügyeit is, ma már számos eszköz segíti az online bankolást. A vírusjárvány következtében történt online átállás miatt a kibertámadások száma is megnövekedett, ezért első lépésként kiemelten fontos, hogy a céges pénzügyeket biztonságos eszközökről bonyolítsuk: mobiltelefonunkat, laptopunkat lássuk el megfelelő védelemmel, amelyre alkalmasak lehetnek fizetett vírusirtó programok (McAfee, Norton, Total Av). A pénzügyi folyamatok hatékony kezelésére pedig érdemes az online banki szolgáltatásokat és online számlázóprogramot alkalmazni.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr915695924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása