Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

A stabilitás a legfontosabb a legkisebbeknek

2019. október 31. - Cégkasszás

A magyar mikro- és kisvállalkozások számára a legfontosabb szempont a pénzügyi stabilitás – derül ki egy felmérésből. Rózner Anna, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. üzletfejlesztési igazgatója a Trend FM műsorában kiemelte: bőven van még tér a kkv-k hitelállományának növekedése előtt, hiszen az még elmarad az európai átlagtól. 

Díjakciót hirdetett őszre a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., mellyel elsősorban az volt a célja, hogy a kedvezőbb kondíciókkal újabb lendületet adjon a kezességvállalásoknak – mondta a Trend FM műsorában Rózner Anna. A cég üzletfejlesztési igazgatója szerint a kezességvállalás elterjedésével még kiszámíthatóbbá és biztonságosabbá válhat a magyar kkv-k finanszírozása. Kiemelte: tavaly már minden ötödik kkv mögött a Garantiqa kezességvállalása állt, idén pedig meghaladta az 1000 milliárd forintot az a hitelösszeg, amihez kapcsolódik a szolgáltatásuk. 

Nemrég a Garantiqa a Századvéggel közösen készített egy felmérést, melyben 500 hazai céget kérdeztek meg. Rózner Anna kiemelte: a mikrovállalkozások 89,5 százaléka és a kisvállalkozások 97 százaléka a pénzügyi stabilitást említette legfontosabb kritériumként. Szintén a kutatásból derül ki az is, hogy a mikrovállalkozások hitelkérelmeinek 27,3 százalékát utasították el idén a bankok a két évvel korábbi 20 százalékkal szemben, a kisvállalkozások esetében viszont ez az arány 3,4 százalékra csökkent. 

Bőven van még tér a garanciavállalás további növekedésére, hiszen a magyar kkv-k hitelpenetrációja messze elmarad az európai átlagtól, de még a V4-országoktól is – tette hozzá Rózner Anna, aki szerint a garanciavállalásnak a jövőben is kiemelt szerepe lehet a vállalkozások hitelhez segítésében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr4415275020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása