Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Sorra nyitnak a bankok a kkv-k felé

2018. május 22. - Cégkasszás

Egyre több bank látja meg a lehetőséget a kkv-hitelezés felfuttatásában, az utóbbi napokban két Magyarországon is jelen lévő bank kötött fontos finanszírozási megállapodást, melyekből az látszik, hogy a Raiffeisen és az UniCredit is ebben a szegmensben lát potenciált.

0522.jpg

A Raiffeisen Bank 20 millió euró értékű garancia megállapodást írt alá az Európai Beruházási Alappal (EIF), ennek köszönhetően a hazai kkv-k kedvező feltételekkel juthatnak forráshoz. A garanciaprogram célja elsősorban innovatív cégek finanszírozásának elősegítése.

Az InnovFin garanciakeret 25 ezer euró és 7,5 millió euró közötti hitelekre nyújt garanciát, hogy ezáltal támogassa a kis- és középvállalatok, valamint a nagyobb - legfeljebb 499 főt foglalkoztató – cégek hitelhez jutását. A garanciakeretet az EIF kezeli, és pénzügyi közvetítőkön - bankokon és más pénzügyi intézményeken - keresztül teszi elérhetővé az EU-tagországokban. 


A megállapodás jól támogatja a Raiffeisen Bank szándékait a KKV szektor finanszírozásának további erősítésére vonatkozóan – olvasható a bank közleményében. 

Hasonló megállapodást írt alá az EIF és az UniCredit is a kkv-garanciakeret bővítéséről. A nyolc országra kiterjedő program lehetővé teszi az UniCredit számára, hogy bankjai és lízingcégei révén további 340 millió eurós finanszírozást kínáljon innovatív vállalatoknak Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában és Szerbiában. Az eredeti 160 millió eurós hitelkeretösszeget beleértve a kkv-k és a közepes tőkeerejű vállalkozások a fent említett országokban már összesen félmilliárd eurónyi hitelkerethez juthatnak hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr9613992134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása