Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Informatikai fejlesztésre ösztönzik a cégeket

2016. június 27. - Cégkasszás

A mikro-, kis- és középvállalkozások informatikai hátterének korszerűsítésére, digitális fejlesztésére országos rendezvénysorozat indult útjára idén tavasszal.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kormányzati támogatással egy olyan infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő programot hívott életre, amely a vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújt segítséget a digitális felzárkózásra. A hazai kkv-k ugyanis hiányos ismeretekkel rendelkeznek az infokommunikációs technológiák (IKT) felhasználását illetően, ezért nem használják ki az informatikai eszközök adta lehetőségeket. Mindez jelentős versenyhátrányhoz juttatja őket európai társaikkal szemben – olvasható a rendezvénnyel kapcsolatos közleményben.

 „Nem szabad költségként tekinteni a digitális megoldásokra, hanem olyan integrált rendszerként, mely a hatékonyabb és gazdaságosabb működést szolgálja. A digitalizációs sebesség óriási, ezért aki nem tart lépést a változásokkal, lemarad” – mondta Vinnai János, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Informatikai Kollégiumának társelnöke. 

Koleszár Péter az MKIK vezető IKT tanácsadójától megtudtuk, hogy a hazai vállalkozások fejlődési ütemét gyakran nem kíséri az infokommunikációs módszerek bevezetése. Pedig egy egyszerűbb termelésirányítási rendszer napi használatával már jelentős pozitív változások érhetőek tetten. Ezért a program során olyan fizikai eszközökkel, szoftverekkel vagy módszerekkel lehetnek gazdagabbak a hazai vállalkozások, melyek a régmúltat idéző papír alapú vagy elavult informatikai megoldásokat váltják le. 

A jövő év nyaráig tartó projektben országszerte – Közép-Magyarország kivételével – mintegy 3000 kkv-t szeretnének elérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr328852190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása