Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Egyre több nyereségre számítanak a kkv-k

2017. augusztus 18. - Cégkasszás

Bár az árbevétel-növekedést illetően az elmúlt negyedévihez hasonló várakozás jellemzi a kkv-kat, a profitnövekedés látványosan megugrott – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból. Jelenleg a 300 millió forint éves árbevételt meghaladó cégek, illetve a Tiszántúlon működő vállalkozások a legbizakodóbbak pénzügyi kilátásaikat illetően.

 fogaskerek.jpg

A K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményei szerint a hazai vállalkozások 5,5%-os forgalomnövekedésre és 3,6%-os profitbővülésre számítanak. Vagyis a bevétel-növekedés dinamikája várhatóan nem fog változni a korábbi becslésekhez képest, nyereség szempontjából azonban javulást látunk, hiszen a korábbi várakozás még 3,2%-os növekedésről szólt.

Az éves árbevétel nagysága alapján erőteljes eltérés mutatkozik a vállalkozások pénzügyi jövőképét illetően. A mikrocégek átlag alatti, 5,1% és 3,3%-os növekedést várnak az árbevételben és a profitban. A kisvállalkozások 5,5%-os és 3,4%-os növekedéssel terveznek, míg a 300 millió forint éves árbevételt meghaladó középvállalatoknál jóval az átlag fölötti a várakozás: 8,7%, illetve 6,9% bővülést várnak bevétel és nyereség tekintetében – derül ki a kutatásból. 

Úgy tűnik, a kelet-magyarországi cégek jóval kedvezőbben látják a következő egy évet, mivel az alföldi kkv-k 7,1%-os, illetve 4,9%-os, az észak-magyarországi vállalkozások pedig 6,3%-os és 4,7%-os bővülést becsülnek az árbevételt és profitot illetően. Mindez azért érdekes, mert a felmérés szerint majdnem minden ötödik kkv nyitott arra, hogy bővítés esetén más régióban gondolkodjon, ilyenkor pedig sokat számíthatnak az adott régió üzleti várakozásai.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr1912759714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása