Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Az iparban érdemes most dolgozni

2017. április 25. - Cégkasszás

Idén tízből négy vállalkozás készül fizetésemelésre, az ipari szektorban azonban ez minden második cégre igaz – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Létszámbővítésre a kkv-k ötöde készül, leginkább az ipari szektor és a középvállalkozások álláshirdetéseivel találkozhatnak idén a munkavállalók.

Azzal együtt, hogy a hazai cégek alig ötöde tervezi, hogy 2017-ben bővíti létszámát, jó hír, hogy mindössze egy százalék nyilatkozott úgy, hogy elbocsátásra készül az év vége előtt. Érdekesség, hogy miközben a mikrovállalkozásoknál csak 13% tervez létszámbővítést, a közepes cégeknél ez az arány 27%. vagyis egyáltalán nem mindegy, milyen méretű vállalatnál szeretne valaki elhelyezkedni 2017-ben. A különböző szektorok közül egyedül az iparban látható az átlagnál nagyobb mértékű létszámbővítési szándék a felmérés szerint.

 A kormányzat minimálbér emelési szándékát követően készült kutatásunk szerint a vállalkozások még nem reagáltak érdemben a bejelentésre, ugyanis gyakorlatilag nem változott a fizetésemelésben gondolkodó cégek aránya az előző negyedévhez képest. Idén a cégek 42 százaléka készül béremelésre, és terveik szerint átlagosan ez 4,6 százalékos növekedés lesz – derül ki a kutatásból. A fizetésemelési szándékot a cég mérete ugyan nem, a tevékenységi kör azonban nagymértékben befolyásolja: az iparban dolgozóknak van a legnagyobb (53%), az agráriumban dolgozóknak pedig a legkevesebb (29%) esélye a jelenleginél magasabb fizetésre. Az átlagos béremelés mértéke az ipari cégeknél 5,5%, a kereskedelemben 5,2%, a szolgáltató szektorban 4,3%, az agráriumban pedig 3,4%.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr8312452607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása