Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Közösségi platform segíti a kkv-k működését és rezsicsökkentését

2023. április 18. - Cégkasszás

Az idei év fordulópont lehet a vállalkozások életében: az első két hónap OPTEN adatai alapján ugyanis 2019 óta ismét több a megszűnő, mint az alakuló cég. A K&H ezért olyan innovatív közösségi platformmal támogatja a vállalkozásokat, amely aktuális piaci információkkal segíti az indulást és a szintlépést: sőt, a költségek csökkentésében is segítséget jelenthet.blogcikk_1.png

Az év első két hónapjában látványosan megugrott a megszűnő cégek száma – miközben az újonnan alakultak ettől jóval elmaradnak. Az OPTEN adatai alapján az év első két hónapjában 4517 cég alakult és 7742 szűnt meg, ami ismét a vállalkozói kedv csökkenésére utal. Igaz, egyelőre még csak az első két hónap adatai láthatók, de ha ez a trend folytatódik, akkor 2019 után újra csökkenhet éves szinten a hazai vállalkozások száma. 

A K&H kkv bizalmi index kutatás alapján a vállalkozások több mint harmadának (35%) nehézséget okoz az energiaárak emelkedése – ez ma már a második leggyakoribb működést hátráltató tényező az infláció mellett (36%). Mivel ez nem egy néhány hónapig tartó átmeneti helyzet, ezért a vállalkozásoknak most új megoldásokra van szükségük ahhoz, hogy biztonságosan tudjanak elindulni és hosszú távon működni. A K&H ehhez nyújt segítséget a digitális médiahasználathoz passzoló felülettel, a K&H: üzletet ide! program térképes alkalmazásával.

„A K&H: üzletet ide! oldal megújult térképe egyben egy közösségi platform is a kkv-knak, ahol jelezni tudják, hogy nyitottak lennének az üzlethelyiségük megosztására. Ezáltal a termékek és szolgáltatások szélesebb körével akár nagyobb ügyfélkört is elérhetnek, többféle szolgáltatást nyújthatnak, egy helyen, így vonzóbbak és versenyképesebbek lehetnek együtt, miközben csökkenthetik a működési költségeiket is” – mondta el az innováció kapcsán Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője.

Emellett a térkép segítségével a vállalkozások naprakész információkat is kaphatnak a piaci lehetőségekről, változásokról. A lakosság ugyanis megadhatja az általa igényelt szolgáltatásokat, illetve az ideiglenesen vagy véglegesen bezárt üzletek is megjelölhetők. Ez hasznos lehet azoknak a cégeknek, akik éppen indulni vagy bővülni szeretnének, hiszen így valós piaci igényekre építkezhetnek. Az oldalon ezen túl e-tananyagok, videók és cikkek is segítik a vállalkozókat, arra ösztönözve őket, hogy merjenek bátran és tudatosan belevágni a terveik megvalósításába.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr5318104572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása