Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Elindul a Krízis 2 Garanciaprogram

2022. szeptember 26. - Cégkasszás

 Az Európai Bizottság Átmeneti Krízis Keretszabálya, a Temporary Cisis Framework (TCF) alapján új kezességvállalási konstrukció kidolgozására nyílt lehetőség. A Garantiqa a TCF 2.2 pontjának megfelelően alakította ki a Garantiqa Krízis 2 Garanciaprogramot. 

A támogatás az orosz-ukrán konfliktus következtében kialakuló vállalati fizetési nehézségek és likviditási problémák kezelésére, a vállalati működőképesség visszaállítása érdekében kidolgozott eszköz. Mindazonáltal a kezességvállalás a vállalkozások széles köre által igénybe vehető a banki hitelfelvételek során.

A készfizető kezességvállalási kérelem benyújtására a KKV törvény alapján KKV-nak minősülő vállalkozások folyószámla-, forgóeszköz- és beruházási hitelszerződéseihez kapcsolódóan kerülhet sor. A Krízis 2 Garanciaprogramban kizárólag új hitelhez vállalható kezesség!

Az adós által felvett, a Keretszabály (TCF) 2.2. szakasza alapján nyújtott támogatással érintett valamennyi hitel együttes összege nem haladhatja meg az adós által az utolsó három lezárt pénzügyi évben elért átlagos éves nettó árbevételének 15 %-át, vagy a készfizető kezességvállalási kérelem alapját képező hitelszerződés létrejöttével érintett hónapot megelőző 12 hónap energiaköltségének 50 %-át.

A Garantiqa Krízis 2 Garanciaprogram általános tulajdonságai:

ke_pernyo_foto_2022-09-26_11_08_35.png

Igényléshez szükséges dokumentumok : eKérelem – Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

 Kapcsolódó Üzletszabályzat:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr5717940070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása