Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

ZÖLD SZÍVvel és a méhek szorgalmával a zöldebb jövőért

2022. március 22. - Cégkasszás

A fenntartható jövő érdekében minden banki dolgozó nevében 3 fát, összesen 120 ezer facsemetét, ültetett el a magyar bankszektor a Bankszövetség kezdeményezésére. Dr. Nagy István agrárminiszter személyesen üdvözölte a JÓTETT Bank - ZÖLD SZÍV Programot, és elismerő okleveleket adott át a kiemelt támogatóknak.

Napjainkban a bankszektor fontos közvetítő, finanszírozó szerepet valósít meg a fenntartható gazdaság növekedésének elősegítésében. A zöldprojektekhez szükséges pénzügyi források rendelkezésre bocsátása, a környezet- és társadalomtudatos banki szolgáltatások elősegítik az élhető jövő megtervezését és megvalósítását. A hazai bankok saját projektjei mellett a Bankszövetség a bankszektorral 2021 végén elindította a JÓTETT Bank ZÖLD SZÍV programot. A program célja, hogy felhívja a figyelmet az emberi és természeti értékekre, és odafigyeléssel alakítsa a közös, élhető jövőt a pénzügyi szektor együttműködésével. A kezdeményezéssel szeretnénk túlmutatni a bankszektor alaptevékenységén, és más ágazatok számára is mintaértékű fenntarthatósági érzékenyítési, figyelemfelhívó projektet teremteni.

marc23_3.jpg

A magyar bankszektor által Magyarországon ültetett fák darabszáma  meghaladja a 160 ezer csemetét, amelyből 120 ezer fa a ZÖLD SZÍV programhoz kapcsolódóan kerül a földbe. 22 támogató pénzügyi intézmény szerepvállalásával 17 különböző helyszínen zajlik aktuálisan faültetés, amely gyakorlatilag országos lefedettséget eredményez.

A bankok, pénzintézetek rendszeresen és nagy számban nyújtanak banki adományokat társadalmi felelősségvállalási programjaiknak köszönhetően. 2020-ban a koronavírus-járvány okozta helyzet új kihívások elé állította a társadalmat. Fontosabbá vált a jószolgálati tevékenység. A bankszektor túlmutatott alaptevékenységén - a gazdaság pénzáramlásának fenntartásán és élénkítésén. Szektorszintű összefogással indítottuk el a JÓTETT BANK névre keresztelt programunkat.

További részletek: www.bankszovetseg.hu

„Örömmel vettem részt a Magyar Bankszövetség, a bankszektor és a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. jelképes közös faültetésén. Nagyon fontos számomra ez a mai nap, hiszen ismét megtapasztalhattam, hogy egyre inkább társadalmasodik, kiszélesedik a faültetések szerepe. A beporzók jelentőségét felismerve, a fenti szervezetek közös munkájuk révén Mucsi község határában biztosítják a házi méh és számos más rovarfaj tápanyagszükségletét. A Bankszövetség Zöld Szív programja a jövőnk szolgálata is egyben, hiszen gyermekeink és az ő gyermekeik jövőjét formálja. 2021. novemberétől idén márciusig a Szövetség további 22 tagintézménye több mint 120.000 ezer fa ültetését is vállalta. Köszönjük!”- mondta el Dr. Nagy István agrárminiszter a program budapesti faültetésén.

marc23_2.jpg

A ZÖLD SZÍV közös program egyik jelentős közös erdőtelepítési projektje a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt-vel együtt megvalósított új erdő a Tolna megyei Mucsi község határában. A közel 4 hektáros, akácos méhlegelő-erdő az Aranykaptár nevet kapta a bankszakma Aranykaptár Díja után.

Az erdőtelepítés sokrétű társadalmi üzenettel bír. Egyrészt azt mutatja, hogy vannak olyan kezdeményezések, amelyek a legnehezebbet célozzák, a társadalmi tudat fejlesztését. Másrészt egy ilyen erdőtelepítés az összefogásról is szól, hiszen a közös célban egymásra talál az állam, a bankszektor, a túrázó, az erdei iskola kisdiákja, az erdész, a vadász és a méhész is. - emelte ki Dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára.

A fenntarthatósági célokhoz való elkötelezett banki hozzájárulás elismerésére Dr. Nagy István miniszter és a Magyar Bankszövetség ZÖLD SZÍV emblémákat adott át 8 sokat tevő hitelintézet vezetőjének.

A JÓTETT Bank ZÖLD SZÍV embléma megjeleníti, hogy az adott pénzügyi intézmény tevékenysége során szem előtt tartja a társadalom zöld jövőjét, és elkötelezett támogatója, kezdeményezője az erdőmentő, fatelepítő és egyéb környezettudatos programoknak.

A Magyar Bankszövetség a ZÖLD SZÍV eseményhetét, a faültetés, erőtelepítés, környezettudatos programok szervezése mellett a kormányzati és piaci szereplőket megszólaltató szakmai eszmecserék, webinárium szervezése egészíti ki. A bankszektor közösségi média aktivitással is igyekszik felhívni ügyfelei figyelmét a környezetvédelem fontosságára, környezeti értékeinkre.  A közösségi média „zöld staféta” kampánya, és a Zöld SZÍV embléma bevezetése mind részei a koncepciónak, a cél, hogy a zöld gondolat az eseményhét rendezvényein túlmutatva, mindennapjaink része legyen.

marc23_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr1317786882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása