Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Átadták a Budapest és Pest megyei PRIMA díjakat

2022. március 16. - Cégkasszás

Március 10-én, ünnepélyes keretek között, Budapesten a Szépművészeti Múzeumban adták át az elmúlt évről, a járványhelyzet miatt elhalasztott 2021-es Budapesti és Pest Megyei PRIMA Díjakat.  

2021-ben már 14. alkalommal kérte fel a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete a meghatározó szakmai szervezeteket, közéleti személyiségeket, kulturális véleményvezéreket, a tudományos élet szereplőit, hogy jelöljék a regionális PRIMA Díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott kiválóságokat. Az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri hat kategóriában választotta ki, aki 2021-ben elnyeri a Regionális PRIMA Díjat.

Az idei díjazottak:

Nyári István – Magyar képzőművészet

Talamba ütőegyüttes – Magyar zeneművészet

Barta Nóra – Magyar sport

Dr. Kirschner András – Magyar tudomány

Pannónia néptáncegyüttes – Magyar népművészet, közművelődés

Scherer Péter – Magyar színház-és filmművészet

megyeiprima-7.JPG

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban és azóta is kifogyhatatlan a magyar nép kultúrában, tudományban kiemelkedőt alkotó rétege. Ők azok, akik példát állítanak elénk szakmai és emberi szempontból is.

2005-ben született meg a döntés, hogy az ország megyéi is csatlakoznak ehhez a misszióhoz, és megszülettek a megyei PRIMA díjak, így az ország egész területén elismerésben részesülhetnek a megyék, régiók legjobbjai is.

2021-ben is a már megszokott 10 kategóriában (Magyar irodalom, Magyar színház-és fimművészet, Magyar képzőművészet, Magyar tudomány, Magyar oktatás és köznevelés, Magyar építészet és építőművészet, Magyar sajtó, Magyar népművészet és közművelődés, Magyar zeneművészet és Magyar sport) jelölhettek példaképeket, közülük 6 fő részesült regionális PRIMA Díj elismerésben.

A VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete által felkért zsűri tagjai: Balogh Gabriella, a NET Média Zrt. résztulajdonosa, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumi tagja, Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Csoport alapító tulajdonosa, Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója és Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Szervetének elnöke.

Nagyon nehéz időket éltünk és élünk az elmúlt két évben, és olyan kihívásokkal szembesülünk, amivel a mi nemzedékünknek még sosem kellett. Mégis azt kell mondanom, hogy nekünk, vállalkozóknak ezt is túl kell élnünk. Mint ahogy tettük ezt az utóbbi években is, melyet csak emberfeletti kitartással, alkalmazkodással, rugalmassággal, megújuló gondolkodással és határozott cselekvéssel érhettünk el - mondta Marosi László, a VOSZ BPMRSZ elnöke a díjátadón.

Ezért bizton megérdemeljük, hogy megálljunk egy kicsit, és itt, ünnepélyes keretek között tiszteletünket adhassuk. Díjazottjaink a legnagyobbakhoz hasonlítható tudással mutatják meg kiválóságukat, a PRIMA értékeihez és szellemiségéhez méltó életútjukat. Mi, a díjat ápoló vállalkozók valamennyien azt szeretnénk, hogy a világ, amelyben élünk, egyre jobban hasonlítson arra a világra, amelyet díjazottjaink a művészetükkel és a tudásukkal megteremtenek.

megyeiprima-4.JPG

A Díjazottak nettó 1 millió forint pénzjutalomban részesültek. A díjak átadásában közreműködött a CIB Bank Zrt. részéről Fetter István kisvállalati divízióvezető, a Danubius Hotels részéről, Kovács Balázs vezérigazgató, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója dr. Búza Éva, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója Krisán László, Kott Zoltán, a Melódiák Holding Zrt. vezérigazgatója és dr. Vereczkey Zoltán a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr2217781576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása