Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Majdnem fél év után mutat életjeleket a magyar gazdaság

2020. szeptember 07. - Cégkasszás

Sorozatban második hónapban volt 50 pont felett a magyar feldolgozóipar beszerzési menedzserindexe (bmi) – közölte a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) a héten. Az adat alátámasztja azt a vélekedést, hogy a második negyedéves bezuhanás után jó úton jár a kilábalás felé a magyar gazdaság egyik fontos szektora.

depositphotos_41682849_l-2015.jpg

Júliusban február óta először mért 50 pont feletti értéket a társaság, a zsugorodást a növekedéstől elválasztó határ átlépése után augusztusban 52,8 pontra kúszott tovább felfelé a mutató. Az MLBKT jelentése szerint a korábbi augusztusokkal összevetve az idei érték felülmúlja a hosszú távú augusztusi átlagot (52,7), és nem éri el az elmúlt három év átlagát (54,8).

A felmérésben vizsgált részindexek többségükben emelkedtek júliushoz képest, ennek mértéke három esetben érte el az 5 százalékpontot. A foglalkoztatottságindex értéke 50,0 pont fölé került ebben a hónapban, első alkalommal nyolc hónap szűkülés után. Ezt a trendet megelőzően utoljára 2019 októberben volt 50,0 pont alatt az index, ami az azt megelőző fél évben folyamatosan 50,0 pont körül ingadozott.

Tavasszal a válság során nagyot zuhant a magyar feldolgozóipar konjunktúraindexe, a márciusi 29,1 pont volt a mélypont, amikor a hirtelen lezárások és gyárleállások miatt romlottak el a kilátások. Innen kapaszkodott vissza az index folyamatosan, a mostani 52,8 pont a legmagasabb érték 2020-ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr2916193002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása