Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Pörög az Agrár Széchenyi Kártya

2019. április 17. - Cégkasszás

A 2011-es bevezetés óta már 135 milliárd forintnyi kedvezményes hitelhez jutottak az Agrár Széchenyi Kártyának köszönhetően a magyar mezőgazdasági vállalkozások – hangzott el egy múlt heti sajtótájékoztatón. A konstrukció legerősebb éve volt a tavalyi, a cégek ezzel a hitelkerettel az időjárási kockázatok ellen is védekezhetnek.

row-crop-tractor-group-r4b009242-1366.jpg

Az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitele kellő biztonságot nyújt a magyar agrárvállalkozásoknak – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Nagy István mezőgazdasági miniszter. Hozzátette, hogy a speciális kockázatok, például időjárási anomáliák, állatbetegségek miatt különösen a kisvállalkozások számára fontos a kiszámíthatóan rendelkezésre álló hitelkonstrukció. Részben ennek köszönhető, hogy az agrárvállalkozások hitelállománya 2018 végén meghaladta a 623 milliárd forintot. A hitelállomány 2013 óta töretlenül emelkedik, ez is a kedvező konstrukció szükségességét mutatja.

A miniszter hozzátette, hogy az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahiteléhez a tárca saját költségvetéséből kamat-, kezességi díj és költségtámogatást ad. Alapesetben évi 4 százalékpont ez a kamattámogatás és a kezességi díj 50 százalékát vállalják át.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az Agrár Széchenyi Kártya indulása óta a tavalyi volt a legerősebb év, hiszen 45,4 milliárd forintot helyeztek ki a cégekhez. 2015-18 között a hitelkérelmek száma megháromszorozódott. A megkötött szerződések 44 százaléka 500 ezer és 5 millió forint közötti hitelösszegről szólt, 34 százaléka pedig 10-25 millió forint közé esett.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr7014770924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása