Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Már Pest megyében is van nulla százalékos hitel

2016. október 27. - Cégkasszás

Október 15-től igényelhető a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogram, összesen százhárom MFB Ponton, országszerte. A Budapest kivételével csak Pest megyében elérhető forrás összege 3,67 milliárd forint, amelyet nulla százalékos kamattal igényelhetnek a vállalkozások. 

A Pest megyei fejlesztésekre a 2014-2020-as időszakban korlátozottan áll rendelkezésre forrás, ezen segíthet az új hitelprogram – olvasható az MFB közleményében.  A hitelprogram célja olyan mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz. 

A hitel típusa éven túli lejáratú beruházási hitel korszerű, kapacitásbővítő gépi berendezések megvásárlásához. A felvehető hitel összege minimum 1 millió, maximum 50 millió forint lehet, jellemzően kapacitásbővítésre, beruházásra, tárgyi eszköz beszerzésre. A nulla százalékos kamattal igényelhető hitel futamideje maximum hét év, és az elvárt saját forrás mértéke tizenöt százalék. Az elvárt saját forrás mértéke tizenöt százalék. 

A hazai gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása érdekében kiemelten fontos a vállalkozások növekedési és foglalkoztatási potenciáljának javítása, gazdasági teljesítményének erősítése, amelyet azonban hátráltat a KKV szektor tőkehiánya, valamint az elavult eszköz- és infrastrukturális ellátottsága – zárul az állami fejlesztési bank közleménye. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr911845703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása