Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Csúcson a vállalatok bizalma

2016. június 29. - Cégkasszás

Az áprilisi adatfelvétel tanúsága szerint a hazai KKV szektorban az üzleti bizalom szintje az eőző negyedévben tapasztalthoz képest tovább javult: a KKV Körkép Konjunktúramutatója a januári 25 pontról 31 pontra emelkedett, ami 2005. január – a kutatás kezdete – óta mért legmagasabb érték – olvasható az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) felmérésében.

A kkv körkép konjunktúramutató növekedése annak köszönhető, hogy a tíz almutató döntő többségének értéke nőtt az előző negyedévhez képest. A legnagyobb mértékben a várható jövedelmezőség (15 pontos növekedés) és a várható üzleti helyzet (12 pontos növekedés) megítélés javult a megkérdezett cégek körében. Csupán két mutató értéke csökkent az előző negyedévhez képest: az előző féléves termelési szint 9 ponttal, a jelenlegi rendelésállomány 2 ponttal esett vissza.

A bizonytalansági mutató értéke 37 pontos szinten áll, amely gyakorlatilag nem változott az előző negyedévhez képest (2015 áprilisában 38 ponton állt). A bizonytalansági mutató értéke arra utal, hogy az aktuális tendencia nem egységesen érinti a kkv-kat, továbbra is csak a kis- és középvállalkozások egy részét érinti, a többiek még nem érzékelik. 

A szokásos negyedéves felmérésben a megkérdezettek között a legnagyobb számban a 100-249 fő közti közepes vállalatok voltak, míg az iparágakat tekintve a feldolgozóiparból és a kereskedelemből került ki a vállalatok zöme.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr148852194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása