Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Újabb magyar kkv az európai élvonalban

2016. március 24. - Cégkasszás

Az Európai Bizottság újabb 30,5 millió eurót juttat 15 innovatív projektnek, hogy elősegítse azok mielőbbi piacra jutását – olvasható a brüsszeli testület közleményében.

Az EU „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogramjához tartozó, gyorsított innovációt célzó, tavaly januárban indított eszköz legutóbbi fordulóján nyertes projekteken 16 ország összesen 68 partnere dolgozik.

Olyan fejlesztések jutnak támogatáshoz, mint például a Lyme-kór korai diagnózisára alkalmazható teszt, a zöldhályog kezelésére alkalmas lézeres eljárás, vagy a vezetékek intelligens vizsgálatát elősegítő rendszer kialakítása. A harmadik forduló – melyre összesen 403 pályázat érkezett – nyertes projektjei között található az energiatároló rendszerekkel foglalkozó Greenernet projekt, melyben a magyar evopro Innovation Kft. mellett külföldi egyetemek és partnervállalkozások is közreműködnek. A magyar résztvevővel bíró projekt több mint 2 millió eurós támogatást nyert el a közlemény szerint, ezen három olasz és egy dán partnerrel osztozik. Ezek közül egy olasz és egy dán egyetem van, illetve két olasz vállalkozás.

A 2015 januárjában életbe lépett, gyorsított innovációt célzó támogatási rendszer eddigi három fordulójára összesen 903 pályázat érkezett, ezek közül 46 projekt részesült összesen 98,7 millió euró támogatásban. A projektpartnerek közel felét (46%) a kis- és középvállalkozások teszik ki. A teljes befektetett összeg már meghaladja a 100 millió eurót a Horizont 2020 program keretében

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr958523466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása