Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Újabb három magyar kkv Európa élmezőnyében

2015. december 18. - Cégkasszás

A „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram égisze alatt 13 ország 38 innovatív kis- és középvállalkozása részesül támogatásban a kkv-támogató eszköz második szakaszának legutóbbi pályázati fordulójában – jelentette be az Európai Bizottság.

A 33 projekt egyenként legfeljebb 2,5 millió euró finanszírozáshoz jut – kivéve az egészségügyi projekteket, melyeknél legfeljebb 5 millió euró hívható le – melyet egyrészt olyan innovációs tevékenységekre, mint a tesztelés, a prototípus-készítés, a bővítés és a miniatürizálás, másrészt részletes üzleti terv kidolgozására fordítanak. A kiválasztott kkv-k személyre szabott üzleti tanácsadásban is részesülnek.

A nyertes projektek között három magyarországit találunk: a tűzgátló anyagokat fejlesztő szendrői R-fire Kft.-t és a hasonló tevékenységi körű budapesti IFEX Tűzvédelmi Kft.-t, valamint az ökoinnovációval foglalkozó győri INNOWASTE Kft.-t

A mostani körben az olasz vállalkozások voltak a legsikeresebbek, tíz cég kapott összesen 12,7 millió eurós támogatást. Mellettük kilenc spanyol cég nyert pénzt, ők többet kaptak, mint az olaszok, összesen 13,millió eurót.

Az Európai Bizottsághoz 960 projektjavaslat érkezett a kkv-támogató eszköz második szakaszának harmadik pályázati fordulójában. A projektek 3,4 százaléka bizonyult sikeresnek, ami a teljes projektköltségek tekintetében 55,3 millió euró finanszírozást mozgósít. A program 2014 január 1-jei indítása óta a kkv-támogató eszköz második szakaszán belül összesen 311 kis- és középvállalkozás jutott finanszírozáshoz, köztük 12 magyar.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr98182420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása