Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Félbillió forint a kkv-knak  

2015. december 07. - Cégkasszás

 

Az utóbbi hónapokban még inkább fókuszba kerültek a kkv-k, miután sorra jelennek meg az adatok arról, hogy a cégek mekkora forráshoz jutnak a következő időszakban.

Legutóbb - november közepén - Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára beszélt arról, hogy a 2014-2020-es uniós költségvetési ciklusban kifejezetten a mikro- és kivállalkozásoknak 490 milliárd forint - azaz közel félbillió forint - fejlesztési forrás áll a rendelkezésére.

Az államtitkár - a kormányzati honlap szerint - azt mondta, hogy 2014-ben 6800 milliárd forint értékű beruházás valósult meg az országban, és rekordösszegű, 1850 milliárd forintnyi uniós támogatást fizettek ki. A munkahelyek száma folyamatosan nő, 2010 óta több mint 550 ezer állás jött létre, ebből több mint 300 ezer a versenyszférában. A kormány azt szeretné, ha ez a trend folytatódna, emiatt döntött úgy a kormány, hogy az új hétéves ciklus forrásainak több mint 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítja.

A kkv-k működését, fejlődését segítő mikrohitelek az EU-ban is "sikertörténetnek" számítanak, ezen a téren - a tanácsadás és a helyi vállalkozásfejlesztési központok létrehozása mellett - a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány segítheti a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat. Az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány célja olyan helyi és térségi érdekszférákon is túlnyúló tevékenységek, gazdaságfejlesztő programok megvalósítása, mely támogatja a mikro-, kis- és középvállalkozások létrejöttét és megerősödését, versenyképességük fokozását, növekedési esélyeik bővítését.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr518145478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása