Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Vajon mitől válhat sikeressé egy vállalkozás?

2022. augusztus 12. - Cégkasszás

Az elmúlt években dinamikusan nőtt a vállalkozói kedv és a cégbejegyzések száma Magyarországon, azonban ezzel párhuzamosan fokozatosan romlik az újonnan létrejövő vállalkozások túlélési aránya. Jelenleg közel minden harmadik cég az első öt évben elbukik – vezette fel beszélgetésünket Rammacher Zoltán, a K&H Bank kkv-marketing- és értékesítéstámogatás vezetője.

rammacher_zolta_n.jpg

Egy jó ötlet önmagában nem elég! Kulcsfontosságú, hogy a vállalkozó megismerje jövőbeli ügyfeleit, és pontosan tudnia kell, hogy mire kell megoldásokat kínálnia a vállalkozásának. Már ebben a kezdeti fázisban is nagyon tudatos tervezésre van szükség. Meg kell találni az induláshoz szükséges tőkét, ki kell dolgozni az értékesítési modellt, az árazási és piacra lépési stratégiát, és nem utolsósorban ki kell választani az optimális vállalkozási és adózási formát.

Ez valóban számos nehéz döntés sorozata. Tapasztalataik szerint mi a legnagyobb kihívás a vállalkozóknak az induláskor, és miben tud segíteni nekik a K&H?

Hazai vezető pénzintézetként több mint harmincéves tapasztalatunk van a kkv-szegmens kiszolgálásában, számos céget láttunk felnőni. Az RTL Klubon már négy éve sikerrel futó Cápák között üzleti showműsor stratégiai partnereként és a Hungaricool by SPAR termékverseny nyerteseinek pénzügyi mentoraként számos kihívás leküzdésében szereztünk mi is tapasztalatot a vállalkozásokkal együtt. Legyen szó az áruházlánc polcaira való bekerüléssel együtt járó likviditási nehézségekről, vagy a hirtelen növekedéssel és a tőkebevonással kapcsolatos kérdésekről. A vállalkozások sikere – azt gondolom – részben azon is múlik, hogy a leendő cégvezetők felismerjék szakmai korlátaikat, hiányosságaikat, és bizonyos döntések meghozatalához szakemberek segítségét kérjék. Az üzleti terv a jelenlegi és jövőbeli sikeres működés esszenciája, tudatos tervezés nélkül nincs hosszú távú siker! Ezért is hoztuk létre a K&H uzletetide.hu oldalt, ahol számos edukációs tartalom segít a vállalkozásindítás kezdő lépéseiben.

A tudatos pénzügyi gondolkodás mellett mire van még szükség a sikerhez?

A mai, gyorsan változó világban nagyon fontosnak tartom a folyamatos jelenlétet, az elérhetőséget és a gyors reakcióképességet. Mindenki ugyanazzal a 24 órával rendelkezik egy nap, de egyáltalán nem mindegy, hogy az időt mire, milyen hatékonysággal használja fel. A vállalkozásunk esetében is idő- és pénzmegtakarítást jelent, ha digitalizálni tudjuk a folyamatainkat úgy, hogy a cégvezető akár a mobiljáról is mindent el tudjon intézni. A K&H az elmúlt években számos innovatív szolgáltatást vezetett be, hogy ezeknek az igényeknek maximálisan meg tudjunk felelni. Így már online, videóhívásban lehet számlát nyitni, a mobilbankban a szokásos tranzakciókon túl számos kényelmi funkció érhető el, bármikor módosítani tudjuk a kártyalimiteket, az üzleti bankkártyához tartozó, elfelejtett PIN-kódot meg tudjuk nézni, illetve a mobiltelefonunkkal vagy okoseszközeinkkel fizetni is tudunk. Emellett a fogyasztói igényekhez való folyamatos igazodás is elengedhetetlen, kiemelve itt a fenntarthatóság előtérbe kerülését. Ma már a fogyasztók szemében is egyre inkább elvárás a felelős működés, amit szerencsére a vállalkozások is felismernek és próbálnak energiahatékonyabban, környezetbarátabban, helyi alapanyagokat használva megvalósítani. Mivel a fenntarthatóság a K&H számára is kiemelten fontos, így a saját működésünk ebbe az irányba történő mozdítása mellett a vállalkozásokat is erre biztatjuk.

Számos finanszírozási megoldás érhető el a vállalkozások számára. Mikor melyiket célszerű választani, és miért érdemes a K&H-hoz fordulni?

Sok tényezőtől függ, hogy milyen élethelyzetben melyik konstrukció a legjobb választás, ezért az uzletetide.hu/finanszirozas oldalunkat ajánlom, ahonnan díjmentesen letölthető a „Pörgesd fel a vállalkozásod banki hitelből & készülj fel velünk a sikeres finanszírozásra!” e-tananyagunk. Ezzel a negyven oldalas kiadvánnyal bárki képes lesz arra, hogy felmérje a saját igényeit, és a jövőbeli eredményeihez illeszkedő finanszírozási megoldást válasszon. És természetesen ügyfélponti kollégáink országszerte közel 200 helyen állnak a leendő és már aktív vállalkozók segítségére.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr3717906591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása