Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Még könnyebb lesz csatlakozni a Magyar Multi Programhoz

2021. november 29. - Cégkasszás

Egymást erősítő stratégiai partnerséget köt az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati tőkealap-kezelő és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) azért, hogy minél több vállalkozás számára legyen biztosított a Magyar Multi Programban valós sikeres pályázáshoz szükséges önerő. Ezzel egyidejűleg a Közép-Magyarországi régió vállalatai előtt is megnyílik a lehetőség a pályázatok benyújtására a programban – olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében.

 mm.png

A Magyar Multi Programban eddig 59 vállalkozás kapott támogatást 14,4 milliárd forint értékben. Most a program megnyílik a közép-magyarországi vállalkozások számára, így Budapest kivételével onnan is lehet pályázni.

A minden eddiginél nagyobb, 100 milliárd forint keretösszegű programban a kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások kaphatnak támogatást élvonalbeli technológiai megoldások bevezetésére és bővítésére. A vállalkozások 100 millió forinttól 2,5 milliárd forintig terjedő támogatást igényelhetnek a megvalósítás helyszínétől függően.

A feltételesen vissza nem térítendő támogatás a megvalósítandó projekt költségvetésének maximum 50 százalékát fedezheti, vagyis a jelentkező vállalatoknak a költségek legalább felét önerőből kell előteremteniük. A magyarországi kkv-knak ehhez sok esetben tőkebevonásra van szükségük, így szerepet kaphat a hitelgarancia is, mint biztosíték.

A Hiventures és az IFKA között létrejött partnerség részeként a kockázati tőkealap-kezelő mostantól személyre szabott finanszírozási megoldásokkal segíti a program pályázóit vagy a már előminősítési tanúsítványt szerzett vállalkozásokat. A program a technológiai beruházások támogatása mellett lehetőséget biztosít infrastruktúrafejlesztésre, szakértői szolgáltatások igénybevételére műszaki-, termék- és szolgáltatásfejlesztés, szellemi tulajdoni oltalomszerzés, marketing, márka- és arculatépítés, stratégiai és vállalati pénzügyi tanácsadás, valamint szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztés területén.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr6716768450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása