Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

3 milliárd forinttal segíti az EU a magyar kulturális és kreatív kkv-k túlélését

2021. március 17. - Cégkasszás

Az Európai Beruházási Alap és a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány összesen 3 milliárd forint összegű támogatást fog nyújtani azoknak a magyar kis- és középvállalkozásoknak, amelyek a kulturális és a kreatív ágazatban tevékenykednek – jelentette be az Európai Bizottság. A támogatás azt hivatott elősegíteni, hogy a cégek meg tudják tartani a dolgozóikat, és gyorsabban meg tudjanak birkózni a koronavírus-világjárvány következményeivel.

1_kep_1.jpg

 

A most bejelentett viszontgarancia-megállapodásnak köszönhetően a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ki fogja tudni terjeszteni garanciaprogramját a kulturális és kreatív ágazatban működő kkv-kre és állami tulajdonú kisvállalatokra, amelyeket különösen erőteljesen sújtott a koronavírus-világjárvány. A finanszírozás a kisebb médiavállalkozásokat is segíteni fogja abban, hogy könnyebben jussanak forráshoz, és le tudják győzni a válság miatt jelentkező kihívásokat.



A megállapodás fedezetét az európai beruházási terv keretében a kulturális és kreatív ágazatok garanciaeszköze biztosítja, mely az Európai Bizottság forrása. A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 15 éve támogatja a hazai kkv-kat, ezt a támogatást tudják most kiterjeszteni a kulturális és kreatív szektorra. A jelenlegi járványhelyzet és gazdasági válság megnehezítette a szektorban működő mintegy 70 ezer cég növekedését és forráshoz jutását, ezért volt szükség a támogatásra – emelte ki Csuhaj-Varjú Imre, az alapítvány elnöke.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr4516467638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása