Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

A hitelgarancia pont akkor működik, amikor a bankok behúzzák a féket

2020. szeptember 11. - Cégkasszás

Hitelezési verseny alakult ki a magyar piacon a bankok között az MNB NHP Hajrá!  konstrukciójának meghirdetésével – derült ki a Világgazdaság csütörtöki konferenciájának panelbeszélgetésén. Az is elhangzott, hogy a hitelgarancia akkor válik éppen népszerűbbé, amikor a bankok behúzzák a féket a hitelezésben.

mor5116_1.jpg

Nagy Róbert, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgató-helyettese a kerekasztal-beszélgetésen elmondta: a Garantiqa pont a kereskedelmi bankokkal ellentétesen működik, amikor a bankok behúzzák a féket, a garanciacég épp akkor növeli meg jelentősen üzleti tevékenységét. A szakember szerint az elindított Krízis Garanciaprogram igen népszerű, sikeres a hazai pénzintézetek között, annak 500 milliárd forintos állami viszontgarancia keretét vélhetően teljesen kihasználják majd a hitelintézetek.

Nagy Róbert kiemelte: 2019-ben a Garantiqa kezességvállalásával a kis- és középvállalati (kkv) szektorba áramlott hitelek összege meghaladta az 1000 milliárd forintot, de elképzelhető, hogy idén ezt az összeget felülmúlhatják a Krízis program révén. Ehhez az is hozzájárulhat, hogy a cég garancia-díjai is csökkentek az elmúlt időszakban – tette hozzá.

A hitelgarancia keretében épp azok a cégek kaphatnak könnyítést, melyek egyébként túl kockázatosak lennének a bankok számára, nekik tud a hitelük mögé kezességet vállalni az állam.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr4716198058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása