Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Elindult a Garantiqa Krízis Hitelprogram a hazai vállalkozások megsegítésére

2020. június 04. - Cégkasszás

A koronavírus-járvány miatt sok hazai vállalat nehéz helyzetbe került. Ebben lehet megoldás a Krízis Garanciaprogram, amelynek segítségével a cégek az év végéig igényelhetnek likviditásuk biztosítása érdekében forrásokat.

depositphotos_9117638_l-2015.jpg

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. a hazai cégek megsegítésére indított rendkívüli hitelgarancia programot indított. Krízis Garanciaprogramunk keretében hazai mikro- kis és középvállalkozások és nagyvállalatok 90 százalékos állami garanciavállalás mellett juthatnak a likviditásuk biztosítása érdekében forrásokhoz. Az év végéig meghirdetett 500 milliárd forintos program célja, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került nem pénzügyi vállalkozásokat a működőképességük visszaállításában, illetve megőrzésében segítse.

A cégek a vállalást folyószámla hiteleikhez, forgóeszköz- és beruházási hiteleikhez is igénybe vehetik. A hitel összege nem haladhatja meg a vállalkozás éves össze bérköltségének kétszeresét, vagy a 2019-es árbevétel 25%-át. Indokolt esetben kkv-knak akár 18 hónapnyi likviditási igénynek megfelelő finanszírozás nyújtható.

A program további részletei az alábbi videónkból derülnek ki:

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr1815739822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása