Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Itt az újabb magyar sikersztori: 2 millió eurós befektetést kapott a Makery

2020. március 05. - Cégkasszás

A Makery a világ első DIY (Do it Yourself, vagyis csináld magad!) étterme, ahol a vendégek maguknak főznek, a cég most az MFB csoporthoz tartozó Hiventures valamint a Solus Capital befektetéséből most franchise hálózatként hódítja meg a világot – olvasható az erről kiadott közleményben.  

depositphotos_242420482_l-2015.jpg

Első ránézésre a Makery olyan, mint egy rendes étterem, ám a vendégek a kész ételek helyett az elkészítéshez szükséges hozzávalókat kapják meg kis tálkákon, kimérve és előkészítve. Az asztalokba indukciós főzőlapok vannak építve és tableteken futó videó alkalmazás vezet végig a kiválasztott étel elkészítésének lépésein. 20-25 perc alatt játszva elkészíthető egy tökéletes fogás.

Ebben az újszerű éttermi szolgáltatásban látta meg a potenciált az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Solus Capital kockázati befektető társaság, akik egy közös befektetési körben 2 millió euróval szálltak be a Makery World Zrt. megalapításába. A befektetésből a skálázhatóságot növelő informatikai rendszer fejlesztése, nemzetközi értékesítés és marketing felépítése, valamint a sikeres szolgáltatás elterjesztése történik. Mostanra két jövőbeli franchise partnerrel a Makery már alá is írta a szerződést, melynek megfelelően az év végéig Bécsben és Stuttgartban már várhatóan lesz étterem. 


A Makery World lépéseit a gyors növekedés megalapozása vezérli, amely segítségével más piacokon is terjeszkedhet. A vállalat víziója, hogy kihasználva elsőbbségét elterjed, mint a világ vezető DIY éttermi lánca. Ennek érdekében éttermeket nyitó partnereket keres.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr9315504396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása