Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Garantiqa-KISOSZ együttműködés: fókuszban a KKV-k pénzügyi tudatossága

2018. február 28. - Cégkasszás

Együttműködési megállapodást kötött egymással az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ). Az együttműködés célja, hogy a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások minél szélesebb köre ismerhesse meg a hitelezéshez kapcsolódó állami garanciavállalás előnyeit.

A 35 ezer hazai vállalkozást tömörítő KISOSZ több mint száz éve képviseli a családi jellegű magyar mikro- és kisvállalkozásokat a kereskedelem és a vendéglátás területén. A szervezet részt vesz az uniós és a hazai érdekegyeztetési intézményrendszerben, elősegíti a vállalkozóvá válást, és előmozdítja a már működő vállalkozások gazdasági eredményeit. A Garantiqa Hitelgarancia Zrt-.-vel kötött mostani megállapodás keretében a pénzügyi edukációs, ismeretterjesztő tevékenység válik még hangsúlyosabbá.


Dr. Búza Éva a Garantiqa Hitelgarancia Zrt vezérigazgatója az együttműködés kapcsán hangsúlyozta: a Garantiqa mára a hazai KKV finanszírozás meghatározó szereplője, hiszen minden hatodik KKV hitel a társaság kezességvállalásával valósul meg. Fontos célunk ugyanakkor, hogy minél több hazai mikro- kis- és középvállalkozás megismerje az állami kezességvállalásban rejlő előnyöket. Ebben segít a KISOSZ-al való szoros együttműködés, hiszen a vállalkozások így első kézből kaphatnak információt a garanciavállalás intézményéről.

A megállapodás értelmében a Garantiqa bekapcsolódik a KISOSZ számos programjába, például az OKJ-s szakképesítést adó vállalkozói tanfolyamokba, az uniós forrású JOGpont hálózat munkájába és a 2018. január 1-től 48 hónapon keresztül zajló a vállalkozóvá válás támogatására kiírt GINOP-5.1.9-17 pályázati programba.

Dr. Antallfy Gábor, a KISOSZ ügyvezető elnöke a megállapodás kapcsán kiemelte: a napjainkban zajló generációváltás következtében a KISOSZ tagságán belül egyre inkább teret nyernek az újonnan létrejött vállalkozások, amelyek képzéséhez, felkészítéséhez, továbbá üzleti terv készítéséhez és az uniós forrású támogatások elnyeréséhez a KISOSZ jelentős segítséget nyújt. Ebbe az edukációs, ismeretterjesztő tevékenysége kapcsolódik be a Garantiqa, az állami kezességvállalás népszerűsítésével.

A KISOSZ a munkaadói érdekképviseletek között ma már szinte egyedülálló módon országos hálózattal rendelkezik. Valamennyi megyeszékhelyen önálló szolgáltató irodát működtet, megyei honlapokkal és elektronikus hírlevelekkel, oktatóbázissal és a vállalkozások működésére vonatkozó tanácsadások biztosításával. A fő szolgáltatások egyike a vállalkozások finanszírozására, a pénzügyi eszközök igénybevételére vonatkozó tanácsadási tevékenység, amely megalapozza a KISOSZ és a Garantiqa együttműködési lehetőségeit.

A tavaly 25 éves Garantiqa Hitelgarancia Zrt. eddigi működése során 400 ezer szerződés keretében, 5000 milliárd forint összegű hitelhez nyújtott kezességvállalást. A kezességvállalás segítségével a garantált hitelportfolió volumene 2017-ben megközelítette a 700 milliárd forintot, ezzel a Garantiqa több mint 30 ezer vállalkozás hitelhez jutását tette lehetővé.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr6313704686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása