Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

A hazai vállalkozások versenyképességének fokozása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Magyar Fejlesztési Bank

2018. január 22. - Cégkasszás

A Magyar Nemzeti Kereskedőház együttműködési megállapodást kötött a Magyar Fejlesztési Bankkal a hazai vállalkozások gazdasági erejének és versenyképességének fokozása érdekében. A megállapodás értelmében a két szervezet kiemelt figyelmet fordít közös szakmai események megvalósítására, finanszírozási megoldások kialakítására, illetve szakmai támogatás biztosítására a magyar cégek versenyképességének fokozása érdekében.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezetői együttműködési megállapodást írtak alá, a hazai vállalkozások célzott szakmai támogatása és versenyképességük növelése céljából.

Az MNKH az együttműködés értelmében többek között részvételi és szakmai bemutatkozási lehetőséget biztosít az MFB szakértőinek, illetve partnereinek a Kereskedőház által szervezett konferenciákon, képzéseken, valamint folyamatosan tájékoztatja partnereit az MFB által kínált különböző finanszírozási lehetőségekről. Ezen túlmenően a Kereskedőház a rendelkezésére álló szakmai információk és piaci visszajelzések biztosításával, támogatja az MFB kkv-k finanszírozására vonatkozó konstrukciók kidolgozását.

„Az MFB és az MNKH célja azonos, mindkét intézmény a magyar vállalkozások versenyképességének, gazdasági teljesítményének fokozását tűzte zászlajára. E közös célkitűzés mentén kötött együttműködési megállapodás lehetővé teszi a rendelkezésünkre álló eszközök és tudás összehangolását, így közösen még hatékonyabb megoldásokkal állunk a hazai cégek rendelkezésére, legyen szó finanszírozási konstrukciók kialakításáról, kezdő innovatív vállalkozások külpiaci megjelenésének elősegítéséről vagy éppen gyakorlati tudás átadásáról” – mondta Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

Az MFB a megállapodás keretében releváns piaci információkkal, kutatási eredményeinek biztosításával járul hozzá az MNKH szolgáltatási portfóliójának, valamint Exportakadémia elnevezésű képzésének továbbfejlesztéséhez. Az MFB mindamellett vállalja, hogy külpiaci tevékenységük kiszélesítését célzó partnerei körében tájékoztatást ad MNKH szakmai konferenciáiról, ágazatspecifikus képzéseiről, illetve szolgáltatásairól.

Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója az aláírás kapcsán kiemelte: „Az MFB folyamatosan keresi azokat az együttműködési lehetőségeket, melyek révén átfogó finanszírozási termékeivel, illetve szaktudásával a lehető legszélesebb körben segítheti a hazai vállalkozások fejlesztését, sikeres működését. A Magyar Nemzeti Kereskedőházzal kötött megállapodás éppen ezért kiterjed MFB stratégiai csoportjába tartozó társaságokra is, melyek a banki hitelezés mellett többek között a tőkebefektetés és a garancia termékek területén is értékes segítséget nyújthatnak a vállalkozásoknak.”

Az együttműködési megállapodás kiterjed továbbá az MNKH InnoTrade startup programja, illetve az MFB stratégiai csoportjába tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. közti partnerségre is. A kooperáció célja, hogy közös szakmai rendezvények megvalósításával támogassa a hazai innovatív vállalkozások exportképességének fejlesztését, többek között tőkehelyzetük erősítése révén.

Az MFB az együttműködési megállapodás keretében egységesen képviseli a stratégiai csoportjába tartozó társaságokat, így a szakmai együttműködés kiterjed a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelési Zrt., a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., a  Diákhitel Központ Zrt., az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt., valamint az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt. tevékenységére is.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr4613594279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása