Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Garantiqa: díjakció és díjmentes kezességvállalás beruházási hitelekhez

2017. július 05. - Cégkasszás

Tovább növelné piaci jelenlétét a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., ennek érdekében július 3-tól kedvezményes kezességvállalási díjakat vezet be. A díjakció keretében a vállalkozások egy éven keresztül, egyes esetekben közel 30 százalékkal csökkentett, kedvezményes díjakkal, beruházási hitelek esetében akár díjmentesen vehetik igénybe a kezességvállalási szolgáltatást.

Mostanra minden hetedik hitelhez kapcsolódik Garantiqa-kezességvállalás, így nem túlzás kijelenteni, hogy az MFB Csoporton belül működő, piacvezető társaság a kis- és középvállalkozások (kkv) finanszírozásának egyik fontos motorja. Innen szeretne most még tovább lépni, ennek érdekében a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. új kedvezményes díjakat vezet be a kezességvállalási konstrukcióiban.

„Kiemelten fontos, hogy egyre több és több hazai kis- és középvállalkozás tudjon megfelelő forráshoz jutni vállalkozása fejlesztéséhez, működéséhez a Garantiqa kezességvállalás igénybevételével. Ennek érdekében döntöttünk arról, hogy egy éves akció keretében kedvezményes díjakat kínálunk ügyfeleinknek. Ez azt jelenti, hogy a beruházási hitelekhez kért kezességvállalásunk akár díjmentes is lehet.” – hangsúlyozta Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója.

A kezességvállalás szükségességét több kutatás is alátámasztja: a Magyar Fejlesztési Bank felmérése szerint például a hitelfelvétel során jelenleg is a nem megfelelő fedezetek jelentik a legnagyobb akadályt a vállalkozások számára. A Garantiqa saját felmérése is rámutatott, hogy minden ötödik mikrovállalkozás, illetve minden hetedik kisvállalkozás nem az igényelt mértékben jut banki finanszírozáshoz.

Az utóbbi évek piaci felfutása után ma már ügyfélbarát és gyors, digitalizált eljárás jellemzi a hitelgarancia-piacot, egy cég átlagosan két-három nap alatt megkötheti a garanciaszerződést. A növekvő népszerűségnek köszönhetően tavaly rekordévet zárt a Garantiqa, amely 21 százalékkal, 443 milliárd forintra növelte garanciaállományát, ami több mint 540 milliárdos hitelkihelyezést tett lehetővé a hazai vállalkozásoknak. Erre az évre 23 százalékos bővülést tervez a cég, ami az első hónapok adatai alapján teljesülhet is.

A növekedést ösztönözheti a most bevezetésre kerülő kedvezményes díjú garanciavállalás, aminek köszönhetően a vállalkozások egy évig akciós díjakkal vehetik igénybe a szolgáltatást. A kedvezményes díjak rövid lejáratú hitelek esetén a teljes garantált időszakra, hosszabb lejárat esetén pedig az első két évre érvényesíthetőek. Az akció keretében van olyan garanciakonstrukció, amely a közel 30%-os díjcsökkentésnek köszönhetően akár díjmentes is lehet a vállalkozások számára. Ide tartoznak mindenek előtt a beruházási hitelek, de ezek mellett a bankgarancia, illetve az EU-s támogatás önrészéhez, és az előfinanszírozáshoz kapcsolódó ügyletek is.  Más konstrukciók esetében 8-15 százalékos a díjcsökkenés mértéke.

„Bízunk abban, hogy ezzel az akcióval érdemben sikerül tovább emelni a hazai KKV-k által felvett hitelek állományát, hozzájárulva a további GDP növekedéshez. Az egyéves kedvezményes időszak végén megvizsgáljuk a tapasztalatokat, és döntünk a meghosszabbításról vagy esetleg más akció bevezetéséről” – mondta a kedvezmény kapcsán a vezérigazgató.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr5312643191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása