Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Örömhír a cégeknek: 25 millióból 50 millió lett

2016. november 04. - Cégkasszás

Októbertől már 50 millió forint a Széchenyi-programban elérhető forgóeszközhitel plafonja.

Fontos változást hozott az október a Széchenyi Kártya Programban, újabb elemekkel bővült ugyanis a rendszer. Az egyik legfontosabb változás, hogy a vállalkozások már 50 millió forint maximális összegben igényelhetnek Széchenyi Forgóeszközhitelt. Ez jelentős változás a korábbiakhoz képest: azok a cégek, amelyek a hosszabb - maximum 3 éves - futamidejű Széchenyi Forgóeszközhitel keretében finanszíroznák forgóeszközeiket, vagyis a működésükhöz szükséges alapanyagokat, árukészletek beszerzését eddig maximmálisan 25 millió forintos forrást igényelhettek.

Nem szabad elfelejteni, hogy a programon belül elérhető hitelekhez nyújtott kamattámogatás mértéke az év elején 2 százalékról 3 százalékra emelkedett, így a hitel kamata rekordalacsony szintre - nettó - 2,91 százalékra süllyedt. Mindez számokban:  egy átlagos 10 millió forintos, 3 éves futamidejű forgóeszközhitel esetében a kamattámogatás 170 ezer forint kiadástól mentesíti a céget.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr6111927997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása