Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Könnyebb lehet a vállalkozások élete

2016. november 02. - Cégkasszás

Kedvezőbb feltételek jöhetnek az adózásban, emellett a járulékok is lejtőre kerülhetnek. Versenyképesség a fókuszban.

Egy sor, a vállalkozások működését megkönnyítő lépés várható a jövőben. Az új - a parlament által még el nem fogadott - adójavaslatok szerint a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) bevételi plafonja 6 millióról 12 millió forintra emelkedik, továbbá egyszerűsödnek az egészségügyi hozzájárulás (eho) szabályai is.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter november elején az előbbieknél nagyobb volumenű, lényegében minden vállalkozás életét meghatározó tervet jelentett be. Mégpedig azt, hogy az ország, ezen belül a vállalkozások versenyképességének javítása érdekében a kormány járulékcsökkentés tervez a jövőben. A miniszter konkrét számokról nem beszélt, és türelmet kért. Azt mondta, hogy a járulékcsökkentést nem szabad elkapkodni, arról egyeztetni kell a partnerekkel. Dőreségnek minősítette Varga azt, ha a járulékcsökkenés már január elsejétől életbe lépne, mert felkészülési időre szükség lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr10011927995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása