Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

50 milliárd forinthoz juthatnak a magyar agrárcégek

2016. október 05. - Cégkasszás

Az Európai Beruházási Alap (EBA) és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) egy megállapodást írt alá a magyarországi vállalkozásoknak az Európai Stratégiai Beruházási Alapból (ESBA) történő támogatásáról – olvasható az Európai Bizottság közleményében.

Az új termékek révén az AVHGA 50 milliárd forint (mintegy 160 millió euró) összegű, garanciával kiegészített pénzügyi támogatást bocsáthat akár 2000 magyarországi kisvállalkozás rendelkezésére, mindenekelőtt a mezőgazdasági ágazatokban. Az AVHGA megkönnyítheti a hozzáférést a kkv-k számára a finanszírozás többféle formájához is, például beruházási kölcsönhöz, forgótőkéhez, folyószámlahitelhez és bankgaranciához. Az EBA az Európai Unió pénzügyi segítségével viszontgaranciát nyújt az AVHGA-nak.

Örülök annak, hogy a jelenlegi Bizottság által kezdeményezett európai beruházási tervnek köszönhetően a magyarországi kisvállalkozások most hozzáférhetnek olyan a hitelekhez, amelyekhez egyébként nem juthattak volna hozzá. A beruházási terv mindeddig sikeresnek bizonyult, nem véletlen tehát, hogy javasoltuk mind pénzügyi kapacitásának növelését, mind időtartamának kiterjesztését. Arra bíztatom a magyar vállalkozásokat, hogy hozzák ki a legtöbbet ebből a lehetőségből, és használják a rendelkezésre bocsátott kölcsönöket a gazdasági növekedés fellendítésére és munkahelyteremtésre – mondta a hírrel kapcsolatban Navracsics Tibor,  az oktatásért, a kultúráért, az ifjúságpolitikáért és a sportért felelős biztos.

Az AVHGA megbízatása abban áll, hogy megkönnyítse a kkv-k hitelhez jutását olyan esetekben, amikor más pénzügyi intézmények a finanszírozást túl kockázatosnak látják. Noha az elmúlt években megkétszereződött ügyfelek száma, a programnak hála, a kkv-k támogatására rendelkezésre álló pénzügyi mozgásterünk mégis növekedni fog – tette hozzá Herczegh András, az AVHGA ügyvezető igazgatója.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr5911776771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása