Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Garantiqa: bővülés a növekedési programmal párhuzamosan

2015. december 16. - Cégkasszás

Nőtt a jegybanki hitelprogram keretében a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalásával folyósított hitelek összege: november végén 98,5 milliárd forintot tett ki a Növekedési Hitelprogram második szakaszában garantált hitelek volumene. Ez 14,8 százalékos bővülést jelent a szeptember végi értékhez képest. A Garantiqa szakemberei arra számítanak, hogy az idén 18 százalékkal 380 milliárd forintra nő a teljes garanciaállomány. 

Növekvő igény mutatkozott ősszel a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának (NHP) második szakaszában a Hitelgarancia Zrt. kezességvállalásával folyósított hitelek iránt. A többségi állami kézben lévő - az MFB-csoporthoz tartozó - Garantiqa Hitelgarancia Zrt. közölte: november végén a vállalt kezességekhez kapcsolódó teljes hitelösszeg 98,5 milliárd forintra rúgott, ami 14,8 százalékkal haladja meg a szeptember végi - 85,8 milliárd forintos - értéket.

Dr. Búza Éva, a Garantiqa vezérigazgatója örömtelinek nevezte a szeptember végi adatokhoz képest bekövetkezett emelkedést, amely szerinte azt mutatja, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások körében egyre többen ismerik fel a garanciakonstrukciókban rejlő lehetőségeket. “A kezességvállalásunk segítségével olyan vállalkozások is kaphatnak hitelt többek között fejlesztésre, beruházásra, amelyek eddig nem feltétlenül kapták volna meg a hitelforrást” - fogalmazott a vezérigazgató. Azt is elmondta, hogy a Garantiqa garanciaállománya az év végén elérheti a 380 milliárd forintot, ami 18 százalékos növekedésnek felelne meg éves szinten.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr148182412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása